ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/10/16

Σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ για το προσφυγικόΔευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 03 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ για το προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων (Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υπ. Προστασίας του πολίτη-ΚΕΠΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ), διεθνών οργανισμών (Υ.Α. του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός) και ανθρωπιστικών οργανώσεων (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, IMC Hellas, Adventist Help, IRC), οι οποίες παρέχουν υγειονομική φροντίδα και ψυχοκοινωνική στήριξη στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.

Στη σύσκεψη συνομολογήθηκε η μέχρι τώρα άριστη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον τομέα της υγειονομικής διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Επικροτήθηκε δε και η σημερινή πρωτοβουλία συντονισμού των δράσεων με αφορμή και το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης της Γεν. Δ/νσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με δικαιούχο το Υπ. Υγείας.

Το ΕΚΕΠΥ θα συνεχίσει να επιτελεί συντονιστικό ρόλο, βάσει της Υπουργικής Απόφασης (Α.Π 1188/16.03.2016 (ΑΔΑ 7ΜΕ5465ΦΥΟ-8ΩΣ) και θα μεριμνήσει για την αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων, οργανωμένων υγειονομικών δράσεων και τον προγραμματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού ανά Κέντρο Φιλοξενίας.


Επίσκεψη Διοικητή  ΕΚΕΠΥ σε Κέντρα Φιλοξενίας  Προσφύγων στη Κεντρική Μακεδονία

Αθήνα 03 Οκτωβρίου 2016

Στα πλαίσια του συντονισμού των υγειονομικών δράσεων σε ότι αφορά στο προσφυγικό, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και Γενικός Συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νικόλαος  Π. Παπαευσταθίου, επικεφαλής κλιμακίου, θα πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία στην Κεντρική Μακεδονία από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν επίσης διϋπηρεσιακές συσκέψεις με τοπικούς φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται υγειονομικά στα Κέντρα Φιλοξενίας. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί  ευρεία σύσκεψη με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για επιχειρησιακά θέματα.


Πηγή: moh.gov.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews