ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/16

Είναι το ΕΚΑΒ έτοιμο να εφαρμόσει την νέα νομοθεσία για την διεξαγωγή διαγωνισμών προμηθειών και υπηρεσιών;


Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σοβαρό πρόβλημα με την εφαρμογή και εκτέλεση των προμηθειών του δημοσίου υπάρχει μετά την ισχύ, από 8/9/2016 και κάποιων ειδικών διατάξεων από 1/1/2017, του Ν. 4412/2016 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ))
Παρότι η εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες έγινε με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, δεν είναι σαφής η ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Υπηρεσιών, των Νοσοκομείων άλλα και όλων των οργανισμών.
Σχετική ερώτηση κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒNews στο ΕΚΑΒ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο! Και υπάρχει ο κίνδυνος, εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα οι δυσκολίες από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, να μην πραγματοποιούνται διαγωνισμοί σύμφωνα με την νέα νομοθεσία.
Το επόμενο βήμα, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, θα είναι η είσοδος ιδιωτικών εταιρειών σε τμήματα της υπηρεσίας μας!!
Ερώτηση
Θέμα: Διεξαγωγή Προμηθειών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Κόμμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ημερομηνία: 11/10/2016
Καταθέτοντες: Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης), Κέλλας Χρήστος
Υπουργεία: Υγείας
Υπουργοί: Ξανθός Ανδρέας (Υπουργός Υγείας)

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews