ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/10/16

ΑΥΤΟΨΙΑ STAR- Τραγική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ! Ασθενοφόρα- ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ με 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα


Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΑΥΤΟΨΙΑ STAR- Τραγική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ! Ασθενοφόρα- ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ με 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα

Ξεχαρβαλωμένη η Υγεία

ΑΥΤΟΨΙΑ: Τραγική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ/Ασθενοφόρα - σακαράκες - (STAR 18.10.2016)Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτ 2016
STAR - ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΝΕΑ

Αυτοψία έκανε σήμερα, Τρίτη, το Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας, στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Αττική.
Όπως βλέπετε, οι εικόνες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που μιλούν για τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό.

Αυτή δυστυχώς είναι η τραγική αλήθεια. Ασθενοφόρα με πάνω από ένα εκατομμύρια χιλιόμετρα στο οδόμετρο κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση μεταφέροντας ασθενείς. Ασθενοφόρα που μένουν συνέχεια στην μέση του δρόμου της ώρα της διακομιδής ή την ώρα που πάει να παραλάβει ασθενή.

Η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα ασθενοφόρα αναφέροντας περιστατικά που προκαλούν αγανάκτηση.

Όμως υπάρχουν και τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Στην Μαγνησία δεν υπήρχε βάρδια διασώστη με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλει ο Προέδρος των εργαζομένων του κέντρου υγείας να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να χαθούν δυο ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς η αυτοψία που κάναμε το πρωί στο κέντρο του ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που μιλούν για 75 ασθενοφόρα οχήματα ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες.Μπήκαμε και στο συνεργείο όπου με έκπληξη είδαμε ότι την ώρα της επισκευής ασθενοφόρου ο θάλαμος του ενός που μεταφέρει ασθενείς ήταν γεμάτος ανταλλακτικά.

Ελλείψεις ασθενοφόρων υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Στο νομό Θεσσαλονίκης είναι ακινητοποιημένα 18, ενώ στην Σκιάθο το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει πληρώματα ασθενοφόρων. Εικόνα που δεν αλλάζει παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών.Πηγή: star.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews