ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/11/16

Με την λήξη της σύμβασης των διασωστών στο νησί της Κω (19/11) σταματάει η λειτουργία της Βάσης του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αντιμάχειας

Φωτογραφία από την συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου στην Κω τον Απρίλιο του 2016 με συμμετοχή και του ΕΚΑΒ και αντικείμενο τα ζητήματα της δημόσιας υγείας στο νησί της Κω

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στις 19/11/2016 λήγει η σύμβαση συνολικά 50 διασωστών (ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου) που έχουν κατανεμηθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στο παράρτημα ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και στους τομείς ΕΚΑΒ Ρόδου (9), Μυτιλήνης (10), Σάμου (5), Χίου (9), Κω (9), Καλύμνου (3) και Λέρου (5).

Οι διασώστες είναι με σύμβαση έργου, αρχικά οκτάμηνης διάρκειας (έως 19/9/2016), η οποία επεκτάθηκε για άλλους δύο μήνες (19/11/2016). Η μη ανανέωση των συμβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου την στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε διακομιδές περιστατικών.

Τομέας ΕΚΑΒ Κω
Με την λήξη της σύμβασης των εννέα διασωστών στο ΕΚΑΒ της Κω σταματάει η λειτουργία της Βάσης του ΕΚΑΒ στο  Κ.Υ. Αντιμάχειας  και απομένουν μόλις 6 διασώστες για όλο το νησί.

Χωρίς Ασθενοφόρο πλέον οι Ηρακλειδείς… (Περίπου 90 λεπτά για να διακομισθούν στο Νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…)
aegeanews.gr

H πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί του Ιπποκράτη, 7-11- 2016.

Η παρουσία ιατρού στα Περιφερειακά Ιατρεία είναι σημαντική για την ιατρική εκτίμηση και αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, όπως σημαντική είναι και η έγκαιρη διακομιδή των ασθενών με ασθενοφόρο, εκείνων που χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Κ.Υ. Αντιμάχειας υπήρχε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προσωπικό το οποίο παρείχε κάλυψη (για 12 ώρες περίπου) στους κατοίκους των χωριών μας και όχι μόνο.

Σήμερα μετά το τέλος της σύμβασης με το ΚΕΛΠΝΟ τα πληρώματα του ΕΚΑΒ επαρκούν για να καλύψουν το μοναδικό ασθενοφόρο που σταθμεύει στο νοσοκομείο για όλο το νησί, με αποτέλεσμα τα ιατρικά περιστατικά στο δημοτικό διαμέρισμα Ηρακλειδών που χρήζουν νοσηλείας να χρειάζονται περίπου 90 λεπτά της ώρας να διακομισθούν στο νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ασθενή.

Σ.Λ.

Πηγή: aegeanews.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews