ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/11/16

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενότητας ΕΚΑΒ-2


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΕΚΑΒ 2)

Συνάδελφοι,
Η τοποθέτηση της Ριζοσπαστικής Ενότητας στον τρόπο και τα μέσα έκφρασηςτου συνδικαλιστικού κινήματος έγκειται στην υπεράσπιση των αρχών της συλλογικότητας, της δημοκρατίας και της διαφάνειας, οι οποίες αποτελούν συνεκτικούς κρίκους της κοινωνικής και επαγγελματικής συνοχής.
Κατά συνέπεια, ενόψει του επικείμενου και προσωρινά ανεσταλμένου «διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου» που έχει συγκαλέσει η ΠΟΠ ΕΚΑΒ, οφείλει να καταγγείλει τις αντικανονικές και αδιαφανείς πρακτικές που χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία κατά τη λειτουργία της και οι οποίες αποτελούν ουσιαστικό πρόσκομμα στην επίτευξη του σκοπού του συνδικαλισμού ως θεσμικής εγγύησης.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΠ ΕΚΑΒ- δεν έχει πραγματοποιήσει τακτικό συνέδριο μέσα σε τρείς μήνες από τη λήξη του οικονομικού έτους 2015, κατά παράβαση του άρθρου 15 του καταστατικού της παρά μόνο για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής -δεν έχει προβεί σε οικονομικό απολογισμό του έτους που έληξε και προϋπολογισμό του επόμενου, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 13 του καταστατικού της -δεν έχει παρουσιάσει έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής περί της οικονομικής διαχείρισης, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού της και κατά παράβαση του Ν.1264 της 30.6/1.7.1982, άρθρο 9-δεν έχει παρουσιάσει τον προγραμματισμό και την οργάνωση της δράσης της Ομοσπονδίας για το επόμενο οικονομικό έτος (2016), όπως ορίζει το άρθρο 15 του καταστατικού της-δεν προβλέπεται πουθενά στο καταστατικό της ο όρος «διευρυμένο Δ.Σ.», πόσο μάλλον όταν η πραγματοποίησή του χρησιμοποιείται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, απουσία των Συνέδρων, η συμμετοχή των οποίων με αυτό τον τρόπο αποκλείεται.
Η Ριζοσπαστική Ενότητα αδυνατεί να εθελοτυφλήσει μπροστά στην προσπάθεια υποβιβασμού και αποτελμάτωσης της συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης με την παράβλεψη των αντιδημοκρατικών και αδιαφανών διαδικασιών, που έχει επιλέξει ως τρόπο διαχείρισης της πολιτικής συνείδησης των μελών της η ισχύουσα σημερινή σύνθεση της ΠΟΠ ΕΚΑΒ.
Ως εκ τούτου, καλεί όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν τις ιδιοτελείς, προσχηματικές και συντεταγμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας με τη σύγκλιση «διευρυμένου Δ.Σ.» για την αποφυγή πραγματοποίησης -ως υποχρεούται από το καταστατικό της- τακτικού συνεδρίου με οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και έκτακτου συνεδρίου προκειμένου για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων επί νομικών θεμάτων και να απαιτήσουν την άμεση –έστω και καθυστερημένα- διεξαγωγή τους.
Επίσης, προτείνει την ενίσχυση των κανόνων ελέγχου και διαφάνειας από τους εργαζόμενους με την εισαγωγή πρακτικών, όπως η «Διαύγεια», στη λειτουργία και διαχείριση (διοικητική και οικονομική) της Ομοσπονδίας.Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Κλάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews