ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/11/16

Ερώτηση στην Βουλή: «Οριακή πλέον η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο μετά την απομάκρυνση 26 συμβασιούχων διασωστών»


Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

«Οριακή πλέον η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο μετά την απομάκρυνση 26 συμβασιούχων διασωστών»
dimokratiki.gr

Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το ζήτημα της υποστελέχωσης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο μετά την απόλυση 26 συμβασιούχων διασωστών, που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι απολύθηκαν 9 διασώστες από το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, 9 στην Κω, 5 στη Λέρο και 3 στην Κάλυμνο, γεγονός που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας στο ΕΚΑΒ αφού είναι αδύνατον να βγουν οι βάρδιες και να καλυφθούν οι ανάγκες.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στην Κω έχουν απομείνει μόνο 6 διασώστες, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει 24ωρη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην απομάκρυνση των διασωστών χωρίς να έχει μεριμνήσει για την επόμενη μέρα. Χωρίς να έχει προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις για να αναπληρωθούν τα κενά, αλλά και χωρίς να εξετάσει το ενδεχόμενο της μετατροπής των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις εργασίας, αφού ανάλογη κίνηση είχε γίνει και με το επικουρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας, ο οποίος ζητά την άμεση κάλυψη των αναγκών με προσωπικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ.Κόνσολα.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς 
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Σε οριακό επίπεδο η λειτουργία των τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα»

Κύριε Υπουργέ,

Οι τομείς του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα, οι οποίοι ήδη ήταν υποστελεχωμένοι, λειτουργούν, πλέον, με τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού μετά την απομάκρυνση 26 συμβασιούχων διασωστών, που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους απολύθηκαν 9 διασώστες από το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, 9 στην Κω, 5 στη Λέρο και 3 στην Κάλυμνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες από τη μεταναστευτική κρίση με συμβάσεις έργου 8μηνης διάρκειας, οι οποίες παρατάθηκαν στη συνέχεια για δύο ακόμα μήνες, αφού, αποδεδειγμένα, αυτοί οι διασώστες κάλυπταν τις ανάγκες στοιχειώδους λειτουργίας των τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα.
Μετά την απομάκρυνσή τους είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες στις βάρδιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κω έχουν απομείνει μόνο 6 διασώστες, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει 24ωρη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην απομάκρυνση των διασωστών χωρίς να έχει μεριμνήσει για την επόμενη μέρα. Χωρίς να έχει προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις για να αναπληρωθούν τα κενά αλλά και χωρίς να εξετάσει το ενδεχόμενο της μετατροπής των συμβάσεων έργου, σε συμβάσεις εργασίας, αφού ανάλογη κίνηση είχε γίνει και με το επικουρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.
Σε μία κρίσιμη περίοδο, οι τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Λέρο και Κάλυμνο βιώνουν την απόλυτη υποστελέχωση και υποβάθμιση, κάτι που έχει σαφείς αρνητικές επιπτώσεις για το επίπεδο της δημόσιας υγείας σε αυτά τα νησιά αλλά και για την άμεση παροχή βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα υποστελέχωσης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Λέρο και Κάλυμνο μετά την απομάκρυνση 26 συμβασιούχων διασωστών, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργίας τους.
2. Για ποιο λόγο το Υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε για την ταυτόχρονη ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ σε αυτά τα νησιά;
3. Εφόσον δεν υπήρχε η δυνατότητα άμεσης αναπλήρωσής τους, για ποιο λόγο δεν εξετάστηκε η λύση της μετατροπής των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να μην αποδυναμωθούν οι τομείς του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας 


Δημοσιεύτηκε 28/11/2016

Πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews