ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/11/16

Το πρώτο ιδιωτικό συμφωνητικό Νοσοκομείου με ιδιώτη γιατρό! Οι αμοιβές των 46.000 ευρώ και οι υποχρεώσεις


Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το πρώτο ιδιωτικό συμφωνητικό Νοσοκομείου με ιδιώτη γιατρό! Οι αμοιβές των 46.000 ευρώ και οι υποχρεώσεις

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Το πρώτο ιδιωτικό συμφωνητικό με ιδιώτη γιατρό φαίνεται ότι υλοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες με αμοιβή 46.000 ευρώ!

Το είπε και το έκανε τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αρχίζει να προσλαμβάνει γιατρούς με μπλοκάκι στα νοσοκομεία προκειμένου να καλύψει τα κενά και μάλιστα με υψηλές αμοιβές. Μπορεί η αριστερή κυβέρνηση να είναι υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά ενίοτε εφαρμόζει και άκρως …δεξιά πολιτική. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr το πρώτο επίσημο συμφωνητικό έγινε στο Νοσοκομείο της Λέρου όπου προσελήφθη για έναν χρόνο νεφρολόγος έναντι αμοιβής 46.000 ευρώ με υποχρέωση από την πλευρά του γιατρού να βρίσκεται στο νοσοκομείο από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 – 15:00 και τις υπόλοιπες ώρες των ημερών και των αργιών να βρίσκεται σε ετοιμότητα (on call) λόγω της ιδιαιτερότητας και των αυξημένων αναγκών της Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.

Δείτε παρακάτω την απόφαση:Οι αμοιβές με μπλοκάκι

Το Νοσοκομείο υποχρεούται να καταβάλει στον ιατρό ως αμοιβή το ποσό των
Σαράντα έξι χιλιάδων (46.000,00) €, κατανεμημένο σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 3.833,33 € , αφαιρουμένου του κατά νόμο παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των προβλεπόμενων νομίμων κρατήσεων.

Το συμφωνητικό του νοσοκομείου της Λέρου με τον ιδιώτη γιατρό άρχισε ήδη να υλοποιείται και θα έχει διάρκεια έναν χρόνο.

Οι μισθοί των μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ

Σήμερα οι αποδοχές των μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ διαμορφώνονται από την πρόσθεση του βασικού μισθού συν το Ειδικό επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, συν το επίδομα της Βιβλιοθήκης το οποίο είναι και το μοναδικό αφορολόγητο. Το σύνολο του ποσού που προκύπτει φορολογείται όπως εξάλλου και οι εφημερίες.

Ο βασικός μηνιαίος μισθός των γιατρών του ΕΣΥ διαμορφώνεται ως εξής:

α. Συντονιστής Διευθυντής 1.665 €
β. Διευθυντής 1.580 €
γ. Επιμελητής Α` 1.513 €
δ. Επιμελητής Β` 1.321 €
ε. Ειδικευόμενος 1.007 €».

Το Ειδικό επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, απόδοσης και ειδικών συνθηκών άσκησης ιατρικού έργου οριζόμενο κατά βαθμό, είναι το εξής:

α. Συντονιστής Διευθυντής, Διευθυντής 238 €
β. Επιμελητής Α` 205 €
γ. Επιμελητής Β` 174 €
δ. Ειδικευόμενος 190 €

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου με αφορμή την αποκάλυψη του HealthReport.gr επισημαίνει: «Δυστυχώς αυτό είναι μία γνωστή κατάσταση για την οποία είχαν γίνει πολλές καταγγελίες από συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς που υπηρετούν σε νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

Αποδεικνύει τον παραλογισμό της εφαρμοζόμενης τα τελευταία χρόνια πολιτικής από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που δεν ολοκληρώνουν ποτέ τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων γιατρών ΕΣΥ για τις οποίες υπάρχει πάντα πληθώρα αιτήσεων και προτιμούν να συμπληρώνουν κάποια κενά είτε με διορισμούς προσωρινών επικουρικών γιατρών ή με συνεργασία με τοπικούς ιδιώτες.

Έτσι φθάνουμε σε καταστάσεις σαν τη συγκεκριμένη, που γιατρός αμείβεται με διπλάσιες αποδοχές σε σχέση με τους γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και το δικαίωμα του ιδιωτικού επαγγέλματος.

Εκτός από τον παραλογισμό της προχειρότητας, αυτός είναι και ένας άλλος δρόμος ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μαζί με την ήδη υπάρχουσα γνωστή κατάσταση με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές».

Δημοσιεύτηκε 22/11/2016

Πηγή: healthreport.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews