ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/11/16

Έτσι βάζουν τέλος στην απορρύθμιση της εργασίας: Με το να εκτοξεύουν τις ελαστικές σχέσεις στο 62,08%


Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Έτσι βάζουν τέλος στην απορρύθμιση της εργασίας: Με το να εκτοξεύουν τις ελαστικές σχέσεις στο 62,08%
ergasianet.gr

Στα βήματα του προκατόχου της, αυτά του εντυπωσιασμού και της παραπληροφόρησης, βαδίζει και η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Ατχσιόγλου, που μέσω δελτίο Τύπου του υπουργείου επαίρεται για τις… νέες θέσεις εργασίας το πρώτο 10μηνο του τρέχοντος έτους. «Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης το δεκάμηνο του έτους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου δεκάμηνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα», αναφέρεται και αποκρύπτεται για μια ακόμη φορά η επέκταση και η κυριαρχία των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Βάσει του ΕΡΓΑΝΗ, από 1η Γενάρη 2016 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016, το 45,78% των νέων προσλήψεων αφορά σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Το υπόλοιπο, δηλαδή το 54,22%, αφορά σε νέες προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας (39,82% μερική απασχόληση και 14,40% εκ περιτροπής απασχόληση).Η επέκταση και κυριαρχία των ελαστικών σχέσεων εργασίας φαίνεται και από τα στοιχεία για τις νέες προσλήψεις τον Οκτώβριο 2016, όπου το ποσοστό εκτοξεύεται στο… 62,08%! Ειδικότερα:

Το 38,32% αφορά σε νέες προσλήψεις με πλήρη απασχόλησης

Το 46,54% αφορά σε νέες προσλήψεις με μερική απασχόληση, και

Το 15,14% αφορά σε εκ περιτροπής απασχόληση.Όσον αφορά στη μετατροπή των συμβάσεων τον ίδιο μήνα, 4.247 μετατράπηκαν από πλήρη σε μερική απασχόληση και 1.997 μετατράπηκαν από πλήρη απασχόληση σε εκ περιτροπής απασχόληση.

Και όλα αυτά, την ώρα που ετοιμάζονται να φέρουν τον εργασιακό «Αρμαγεδδώνα» και να ισοπεδώσουν πλήρως την αγορά εργασίας, την ώρα που θέλουν να μεταλλάξουν το επίδομα ανεργίας σε δώρο – επίδομα εργοδότη, πετώντας παράλληλα και το «τυράκι στη φάκα», της θεσμοθέτησης μειωμένου ωραρίου αντί ομαδικών απολύσεων.

ΕΔΩ τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ.

Το ΜΕΤΑ καλεί τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί ο εργασιακός «Αρμαγεδδώνας» και το φετινό φθινόπωρο να γίνει η αφετηρία της συνολικής ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τα ψηφίζουν και τα εφαρμόζουν.

Η απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Νοέμβρη πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών και να στείλει ισχυρό μήνυμα αντίστασης, ότι τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν, τα ήδη ψηφισθέντα να ανατραπούν και τα μνημόνια και οι πολιτικοί τους υπερασπιστές να γίνουν παρελθόν, για να ανοίξει ο δρόμος για την επαναφορά και διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων που απωλέσθησαν τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ergasianet.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews