ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/11/16

Στη Βουλή το θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο-Λήγει η σύμβαση 9 διασωστών στις 19/11/2016


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΑΒNews

Στις 19/11/2016 λήγει η σύμβαση συνολικά 50 διασωστών (ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου) που έχουν κατανεμηθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στο παράρτημα ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και στους τομείς ΕΚΑΒ Ρόδου (9), Μυτιλήνης (10), Σάμου (5), Χίου (9), Κω (9), Καλύμνου (3) και Λέρου (5).

Οι διασώστες είναι με σύμβαση έργου, αρχικά οκτάμηνης διάρκειας (έως 19/9/2016), η οποία επεκτάθηκε για άλλους δύο μήνες. Η μη ανανέωση των συμβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου την στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε διακομιδές περιστατικών.

Στη Βουλή το θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο
politischios.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με τους διασώστες που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ Χίου. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί για το τί προτίθεται να πράξει το Υπουργείοως προς τη συνέχιση της στελεχιακής στήριξης του ΕΚΑΒ Χίου καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα λήγουν – μετά και τη δίμηνη παράταση που δόθηκε - οι συμβάσεις εννιά διασωστών που είχαν προσληφθεί στα πλαίσια προγράμματος ενίσχυσης των υγιειονομικών δομών νησιών που αντιμετωπίζουν σημαντικές προσφυγικές ροές.


Πηγή: politischios.gr

ΕΚΑΒNews
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Διαφαινόμενες σημαντικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ στη Χίο

Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα των πυκνών προσφυγικών ροών καθώς και της παραμονής σημαντικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών στη Χίο έχει αναπόφευκτα αυξήσει το φόρτο εργασίας για μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες και με ιδιαίτερη ένταση τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος αυτού, το Υπουργείο Υγείας στις αρχές του 2016 προέβη σε ενίσχυση του προσωπικού των δομών υγείας στη Χίο και άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο της Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα πλαίσια αυτής της δράσης, εκτός από την ενίσχυση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου  Χίου με ιατρικό και άλλο προσωπικό, προσλήφθηκαν και εννιά διασώστεςτου ΕΚΑΒ. Η αποφασιστική αυτή ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χίο συνετέλεσε σημαντικά στην αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων αναγκών λόγω του προσφυγικού, αλλά και στην καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού.

Παρ’ όλα αυτά, οι συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκαν στα πλαίσια της προαναφερόμενης δράσης πρόκειται να λήξουν στις 19 Νοεμβρίου, μετά και την δίμηνη παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο. Αυτομάτως αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ στη Χίο, τη στιγμή που δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στο νησί.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και την υπάρχουσα ενημέρωση δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις για τη Χίο μεταξύ των συνολικά 140 θέσεων διασωστών που βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης.

Επειδή, με βάση τα παραπάνω, δεν διαφαίνεται πρόβλεψη για, έστω προσωρινή ή μερική, κάλυψη των θέσεων των εννιά διασωστών ΕΚΑΒ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σύντομα.

Επειδή, πέραν των πάγιων ελλείψεων που αντιμετώπιζε το ΕΚΑΒ σε νησιά όπως η Χίος και πριν την εκδήλωση της προσφυγικής κρίσης, η Χίος παραμένει το δεύτερο σε προσφυγικές ροές νησί του Αιγαίου και η παροχή κατάλληλων υπηρεσιών υγείας στον προσφυγικό και το μόνιμο πληθυσμό αποτελεί σταθερό διακύβευμα για τις δημόσιες δομές υγείας και το προσωπικό τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Υπάρχει πρόβλεψη για εκ νέου παράταση των συμβάσεων των διασωστών του ΕΚΑΒ στη Χίο που έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

- Υπάρχει πρόβλεψη κατανομής θέσεων διασωστών ΕΚΑΒ  για τη Χίο στις προκηρύξεις μόνιμου ή ορισμένου χρόνου προσωπικού που έχουν ανακοινωθεί και βρίσκονται σε στάδιο δημοσίευσης;

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαφαινόμενες επείγουσες ελλείψεις προσωπικού του ΕΚΑΒ στη Χίο;

Ο ερωτών βουλευτής

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews