ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/11/16

Ώρα μηδέν για την υγεία στη Θεσσαλία-Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι ΕΚΑΒ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ώρα μηδέν για την υγεία στη Θεσσαλία-Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι ΕΚΑΒ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
onlarissa.gr

Πανθεσσαλική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιάννης Γούλας.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου από το οποίο θα γίνει η κεντρική καταγραφή των προβλημάτων ώστε να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν άμεσα καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική.

Αφορμή αυτή της σύσκεψης φαίνεται ότι ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν Λαμίας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, την ώρα που δεν υπάρχει προσωπικό για να εξυπηρετήσει επιπλέον ασθενείς. Μάλιστα υπάρχει σύσκεψη και στο νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς και εκεί υπάρχει έλλειψη προσωπικού.Οι γιατροί και οι νοσηλευτές επισημαίνουν πως είναι απλήρωτοι στα Κ.Υ για στα περιφερειακά ιατρεία από τις αρχές του 2015 για τμήματα των εφημεριών τους και για τις μετακινήσεις σε νησιά των Βορείων Σποράδων. Μάλιστα καταγγέλλουν αδιαφορία από την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. » Για αυτά ο κ. Αντωνίου δεν μας έχει πει τίποτα. Μας προτείνει δικαστήρια για να πάρουμε τα χρήματα μετά από 10 χρόνια», υποστηρίζει ο Λάμπρος Καραγεώργος Πρόεδρος των ιατρών του νοσοκομείου Λάρισας

Το επόμενο διάστημα τελειώνουν τα κονδύλια σε φάρμακα και αντιδραστήρια και παρατηρούνται ήδη ελλείψεις.

Πολλά μηχανήματα είναι χαλασμένα. Δύο μηχανήματα στο ακτινολογικό είναι χαλασμένα ενώ άλλα δυσλειτουργούν.

Το ΕΚΑΒ παρουσιάζει επίσης προβλήματα. «Γερασμένα ασθενοφόρα» και ελλείψεις στο προσωπικό είναι οι άλυτοι γρίφοι. Καθώς νέα ασθενοφόρα δεν προβλέπονται και αρκετά είναι παροπλισμένα. Μάλιστα ακόμη και στους νέους σταθμούς του ΕΚΑΒ που ανακοινώνονται φαίνεται πως δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και προσωπικό για να τους στελεχώσουν.


Πηγή: onlarissa.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews