ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/16

Ανακοίνωση εκπροσώπου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Συνάδελφοι-σες με λύπη μου έγινα δέκτης διαμαρτυριών από συναδέλφους σχετικά με το θέμα ενδυνάμωση:
A. Ενδυνάμωση τομέων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στις 25-10-16, οφείλω να σας απαντήσω για να γνωρίζετε ,γιατί εσείς με έχετε στηρίξει από το 2010 μέχρι σήμερα. Φυσικά ο κος Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπος της Διοίκησης με κατηγορεί ότι δεν ψήφισα, λόγω ψήφων που δεν θα πάρω, αλλά και σ’ αυτόν θα απευθύνω ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σε εσάς.
B. Η ενδυνάμωση των τομέων με ημερομηνία 8-12-15 περιελάμβανε τους παρακάτω τομείς Νάουσα- Πολύγυρο- Μουδανιά- Κιλκίς- Δράμα –Μυτιλήνη –Κω –Σάμο –Πάρο –Νάξο – Θήρα –Μύκονο –Άνδρο –Ίο –Τήνο – Αθήνα –Κύμη –Κάρυστο –Ναύπακτο –Ζάκυνθο –Αμαλιάδα –Ελλασόνα –Αταλάντη –Ορεστιάδα –Διδυμότειχο, που σύμφωνα με το έγγραφο της Διοίκησης δεν εκδηλώθηκαν αιτήσεις για τους τομείς Κω-Νάξου-Θήρας-Μυκόνου-Ίου και Τήνου. Άρα το πακέτο όλων των υπολοίπων θα έπρεπε να αποσταλεί στο υπηρεσιακό Συμβούλιο. Αντί αυτού μας ήρθε για Νάουσα- Πολύγυρο- Μουδανιά- Κιλκίς –Δράμα-Σάμο –Πάρο –Άνδρο με το έγγραφο να αναγράφει προφορική εντολή Προέδρου για τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την προσφυγική κρίση και ύπαρξη προσφυγικού καταυλισμού.
Παρ’ όλα αυτά η υπηρεσία του ΕΚΑΒ συνέχισε να δέχεται αιτήσεις από υπαλλήλους και μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξεις προθεσμίας για την ενδυνάμωση τομέων.
Σας ενημερώνω ότι από την στιγμή που έχει δεχτεί η υπηρεσία αιτήσεις και δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο Υ/Σ είναι υποχρέωση μας να τις ζητήσουμε για συζήτηση όπως και έγινε, αλλά δυστυχώς η Διοίκηση δεν δέχτηκε.

Ο κ. Κωνσταντίνου τι λέει;
α) Είναι παράτυπο μία πρόσκληση ενδιαφέροντος να τεμαχίζετε;
β) Είναι παράτυπο να μην υπάρχει έγγραφο, αλλά προφορική εντολή;
γ) Είναι παράτυπο να μην αποστέλλονται στο Υ/Σ οι αιτήσεις και των υπολοίπων συναδέλφων αφού η υπηρεσία τις δέχτηκε μαζί με τις ανάγκες;
δ) Είναι παράτυπο-παράνομο να επικαλείται προσφυγική κρίση- προσφυγικούς καταυλισμούς, όταν σε Νάουσα-Πολύχρονο-Μουδανιά δεν υπάρχουν, ούτε υπήρχαν ποτέ;
ε) Είναι παράτυπο, η Δράμα να είναι στην ενδυνάμωση, όταν έχουν μετακινηθεί για συνυπηρέτηση  σε παραμεθόριο τρείς υπάλληλοι και εντέλει μετά από 10 μήνες, μήπως έχουν αλλάξει τα δεδομένα;  
Σας ενημερώνω ότι τον Δεκέμβρη του 2015 μετά το πέρας Υ/Σ στο γραφείο του Προέδρου, όταν τον ρώτησα για το θέμα, μου απάντησε ότι κανείς από τα παραρτήματα ή τομείς που είναι στην ενδυνάμωση, δεν θα μετακινηθεί. Αν και τον ρώτησα, γιατί τότε βάλαμε τους υπαλλήλους να κάνουν αιτήσεις αφού δεν θα μετακινηθούν, απάντηση δεν έλαβα.

Αλλά ας περάσουμε στο δεύτερο κομμάτι των μεταθέσεων. Πληροφοριακά κ. Κωνσταντίνου από το 2010 μέχρι σήμερα έχω ψηφίσει 5 φορές όχι.

Το Άρθρο 67, παρ. 2 ορίζει:
1)  Οι μεταθέσεις μετά από αίτηση υπαλλήλων που πάσχουν από δυσίατα-  αυτοάνοσα νοσήματα, προηγούνται των λοιπών κατηγοριών μεταθέσεων.
2) Στο Υ/Σ που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016 κατέθεσα ολοκληρωμένη πρόταση μοριοδότησης για προϋπηρεσία- συνυπηρέτηση- εντοπιότητα και λόγους υγείας. Κανείς δεν την δέχτηκε ούτε οι εκπρόσωποι σας και ζήτησαν από την νομική υπηρεσία έγγραφο για το αν μπορούμε να μοριοδοτήσουμε. Σας ενημερώνω ότι η ΠΟΠΕΚΑΒ και το πρωτοβάθμιο σωματείο της Αθήνας έχουν καταθέσει εδώ και έναν χρόνο ολοκληρωμένες προτάσεις και μικρές διαφορές, για τη μοριοδότηση των μεταθέσεων στο Υπουργείο και στο ΕΚΑΒ. Φυσικά η υποχρέωση της Διοίκησης ήταν να προωθήσει το θέμα και να δώσει λύση μαζί με ο Υπουργείο.
3) Στο υπηρεσιακό του Οκτωβρίου 2016 μας ήρθε η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, η οποία αναφέρει ότι δεν μπορούμε να μοριοδοτήσουμε γιατί πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Στο συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα αν υφίσταται θέμα συζήτησης χωρίς να γίνει συζήτηση της κατάστασης των ονομάτων που ήταν στον αριθμό 33 και είχαν πάνω από μία αίτηση για όλες τις περιοχές (Νάουσα- Κιλκίς- Πολύγυρος- Μουδανιά- Δράμα).

Σας γνωρίζω ότι ζητήθηκαν από την Διοίκηση όλες οι αιτήσεις για μετάθεση των υπαλλήλων, που έγιναν μετά το πέρας της ημερομηνίας, και όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις των υπαλλήλων που τις κρατάει η Διοίκηση μαζί με τις ανάγκες των παραρτημάτων ή τομέων.
Επίσης ζητήθηκε ξεχωριστή κατάσταση όλων όσων πάσχουν από νοσήματα που προηγούνται βάση του νόμου, αλλά δυστυχώς δεν ίδρωσε το αυτί τους. Ενημερώνω λοιπόν τους συναδέλφους ότι στις καταστάσεις για τους ανωτέρω τομείς ότι, άλλοι προηγούνται με προϋπηρεσία και άλλοι με μόρια που ορίζει ο νόμος.
Για όλα τα παραπάνω μπορούν οι συνάδελφοι που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι να προσβάλουν την όποια απόφαση του Υ/Σ και έτσι να δημιουργήσουμε άλλη μια ομάδα εργαζομένων όπως έχουμε ήδη δέσμιους στην εκάστοτε Διοίκηση.
Επίσης σας ενημερώνω ότι εκτός του Προέδρου του Υ/Σ, που κατέθεσε ολοκληρωμένο έγγραφο για την θέση της που ήταν αρνητική και ο εκπρόσωπος που διορίστηκε στο Υ/Σ και είναι του κόμματός σας και είναι νομικός, ήταν αρνητικός. Η Διευθύντρια κ. Ρούσου ήταν θετική να συζητηθεί το θέμα αλλά με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας στην προϋπηρεσία (μόρια), πως θα γίνει αυτό δεν ξέρω.
Επειδή σέβομαι πρώτα εσάς σαν συναδέλφους γιατί κι εγώ είμαι ενεργός υπάλληλος και εργαζόμενος στην κίνηση 31 χρόνια και χωρίς κομματικές προσωπίδες (στο Υ/Σ Σεπτεμβρίου εγώ ψήφισα υπέρ για συνάδελφο  που ανήκει στο κομματικό χώρο του Σύριζα και οι εκπρόσωποι του όχι), προσπαθώ να υπηρετήσω εσάς με όσο το δυνατόν περισσότερο να είναι οι θέσεις μου υπέρ σας (άδειες άνευ αποδοχών- χορήγηση αδειών επ’ αμοιβή- μεταθέσεις- μετακινήσεις κ.α). Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πάντα έναν υποστηρικτή σας στα δίκαια αιτήματά σας.
ΔΕΒΕΛΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Κύριε εκπρόσωπε της Διοίκησης σας παρακαλώ να μου απαντήσετε στα παρακάτω για να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι:
1) Γιατί η Διοίκηση δεν υπογράφει απόφαση Υ/Σ που έχει περάσει 3 φορές όσων αφορά τους συναδέλφους
2) Γιατί ενώ ο νόμος για χορήγηση άδειας επ’ αμοιβή είναι συγκεκριμένος, ο εκπρόσωπός σας ψηφίζει αρνητικό
3) γιατί ο συνάδελφος που ζητάει μετάθεση- μετακίνηση για λόγους συνυπηρετήσεως σε παραμεθόριο, ο εκπρόσωπός σας ψηφίζει αρνητικά
4) Γιατί δεν έρχεται στο Υ/Σ μετακίνηση υπαλλήλου, από παραμεθόριο σε άλλο τομέα, κόβοντας μάλιστα το επίδομα παραμεθορίου ενώ έχει βάση νόμου 10ετή υποχρεωτική παραμονή και σ’ άλλους τους κόβεται.
5)  Γιατί ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι που επιθυμούν να μετακινηθούν και να εργαστούν, σε περιοχές που βάση τη Διοίκησης υπάρχουν σοβαρές ανάγκες, δεν ολοκληρώνεται τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ζητούν άδειες άνευ αποδοχών και να τους χάνουνε και οι δύο τομείς.
6) Γιατί αφού εσείς είστε οι νόμιμοι και οι άλλοι έκαναν πονηριές , όπως λέτε σχετικά με τη μετακίνηση εργαζομένων, εσείς δεν χορηγείται 1 έτος ή 6 μήνες, αλλά 2μηνα και σε όσους εσείς θέλετε ενώ οι άλλοι περιμένουν καρτερικά. Μήπως θέλετε να κρατάτε ομήρους κάποιους απ’ τους εργαζομένους;
7) Ποια είναι η θέση σας για τις εκπαιδεύσεις που τα βάλατε με τους εργαζομένους λες και είναι κλέφτες; Όλες οι διοικήσεις ήταν ανίκανες και μόνο εσείς είστε ικανοί;
8) Γιατί ενώ υπήρχαν συνάδελφοι που μπορούσαν να τοποθετηθούν μετά την αποχώρηση του κ. Βιβλάκη στο Υ/Σ, εσείς τοποθετήσατε από άλλο φορέα;
9) Με ποια αρμοδιότητα μετακινήστε στα διάφορα παραρτήματα (αεροπορικώς), διανυκτερεύσεις διογκώνοντας τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ αντί να κάνετε οικονομία, μπας και πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις 10 μέρες του 2014, που για πρώτη φορά από αριστερά στα 31 χρόνια που έχω, πληρώθηκαν εξαιρέσιμα για 20 ημέρες. Ο νόμος για τις μετακινήσεις ορίζει το φθηνότερο εισιτήριο που είναι του ΟΣΕ, όπως τηρώ εγώ κατά γράμμα.
10) Τι έχετε να πείτε στους εργαζομένους όταν η Διευθύντρια Νοσηλευτικής δηλώνει ότι η δύναμη του ΕΚΑΒ στην Αθήνα είναι 1150 και από αυτούς εργάζονται στην κίνηση 650
11) Τι έχετε να πείτε για μετακινήσεις που έχετε κάνει και ενώ το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν τις ενέκρινε δεν τους γυρίζετε πίσω ενώ άλλους τους γυρίζετε.

Για πρώτη φορά αυτά τα ερωτήματα αρκούν και θα περιμένω όπως και οι συνάδελφοι τις απαντήσεις σας με μεγάλη χαρά και όχι στο Facebook, αλλά στους πίνακες ανακοινώσεων. Όσο δε για την πολιτική σκοπιμότητα δεν σε επιτρέπω να με βάζεις στο στόμα σου όταν εγώ ήμουν αυτός που κατήγγειλε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και το Υπουργείο στα ΜΜΕ και στις εφημερίδες το 2008.

Συνάδελφοι- σες, έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντί σας και πιστεύοντας ότι στις 26/11/16 με την ψήφο σας θα δώσετε μια απάντηση σ’ εμένα ή στον κ. Κωνσταντίνου.
Σας ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας για ότι θέλετε.
Με τιμή,
Δεβελόγλου Πρόδρομος


Υ.Γ: Τα δύο φερέφωνα που γνωρίζω προσωπικά  Μυτούλας –Μυλωνάς Κ.,  να τους χαίρεστε.
Ο κος Μυτούλας όταν είχε το ζόρι και έκανε αμοιβαία μετάθεση με την γυναίκα από Μυτιλήνη, μπήκε στην Διοίκηση της ΠΟΠ ΕΚΑΒ και έπαιρνε συνδικαλιστικές άδειες και άσε του Μυτιληνιούς να παιδεύονται, σήμερα λέει και κάνει άλλα.
Ο δε Μυλωνάς ακόμα δεν ξέρει αν είναι σύριζα ή ΛΑΕ και μας το παίζει άλλοτε συνδικαλιστής και άλλοτε προϊστάμενος.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

8 σχόλια :

 1. Καταλαβαίνω απόλυτα την θέση του κ. Δεβελογλου, μετά την ψήφο - παρωδία στο τελευταίο Υ.Σ., όπου τον οδήγησαν οι "φίλοι του", με κύριο "πιάτο" την επανεκλογή του.
  Οφείλω να ομολογήσω δημόσια, ότι η βοήθειά του ήταν αμέριστη και ουσιαστική όταν τη χρειάστηκα και τον ευχαριστώ, κατα την θητεία του ως εκπροσώπου στο Υ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ενημέρωση που έχουμε οι απλοί ....εργαζόμενοι...πλην σωματείου και κάποιων άλλων είναι ραδιοαρβύλα. Συνάδελφε Δεβελόγλου, δεν είμαι ούτε στο στρατόπεδο σας, ούτε και στου Σύριζα, λυπάμαι που αναφέρεστε σε ονομαστικά σε συνάδελφο , στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Μυτούλα Γιώργο, αναιρείτε αυτοδιαψεύδεστε σε γραφόμενα όπως: προστασία του θεσμού της οικογένειας. Δε γνωρίζω τι έπραξες σα συνδικαλιστής τη μαύρη εκείνη Μεγάλη Πέμπτη........... Με σεβασμό και συναδελφική αλληλεγγύη : Κώης Γιώργος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου γι αυτο το εκαβ παννελλαδικα θα το λενε ηρθαν οι νοσοκομοι η οι τραυματιοφορεισ με κατι ατομα σαν και σενα τωρΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ γιατι δεν θελετε να αναβαθμισθει το εκαβ σε ανωτατου επιπεδου παροχης επειγουσας φροντιδας γιατι ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙς ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ και οσο για την αδεια ασκησης επαγγελματος ειναι για να γελανε οι πετρες αν συγκρινεις με αυτες που υπαρχουν στο εξωτερικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας ενόχλησαν αυτά που είπε ο Σαλονικιός για τον arxidiasosti,συγγραφέα των ανακοινώσεων του σύριζα εκαβ που συνεχώς αναφέρετε σε ονόματα εργαζόμενων και εκεί δεν βγάζετε άχνα.Ενδυνάμωση του κ΄@λου γιατί πολλοί εκαβίτες δεν την πήραν χαμπάρι εκείνες τις μέρες παρά μόνο ΄κάποιοι κατά τύχη αλλά και κάποιοι του κόμματος ή κολλητοί που ενημερώθηκαν για να κάνουν αιτήσεις.Κύριε Κώη επειδή φαίνεται ότι τα ξέρεις όλα μήπως να ρωτούσες τον Δεβελόγλου αν ήταν εκλεγμένος τότε ,την μεγάλη Πέμπτη που αναφέρεσαι ; Γιατί αν δεν ήταν έγραψες μ@λ@κια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σα συνδικαλιστής που ήτα αναφέρθηκα αγαπούλα!

   Διαγραφή
 5. Η ενδυνάμωση γιατί έσπασε στα δύο ; μπορεί κάποιος να μας πει ;Δηλαδη στις άλλες περιοχές λύθηκαν τα προβλήματα και στις άλλες παραμένουν; Η Ειδομένη στο Κιλκίς έχει κλείσει από τον Ιούνιο και μας πουλάνε παραμύθια για το προσφυγικό. Στον νομό Ηλείας που έχουν φτιάξει κέντρο φιλοξενίας και πνίγηκε ένα παιδί προχθές γιατί δεν κάνουν ενδυνάμωση; Ξέρει η Διοίκηση και εσείς τι προβλήματα έχει η Ηλεία και τι αγώνα δίνουν τα τρία ασθενοφόρα του εκάβ καθημερινά ;Ενδυνάμωση κατά παραγγελία βουλευτών και υπουργών γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεκτό ότι κάθε περιοχή έχει τα προβλήματα , τις ιδιαιτερότητες, μάλλον διαβάζεις επιλεκτικά τα γραφόμενα ορισμένων. Καλό επίσης να έγραφες όπως εγώ κι οι άλλοι πολλοί, με ψευδώνυμα και το δίκιο το χάνεις!!

   Διαγραφή
 6. Μυτούλας Γιώργος
  25 Οκτωβρίου στις 10:37 μ.μ.
  Το ηθικό πλεονέκτημα όλα αυτά τα χρόνια, που ο Μάκης Δεβελόγλου είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υ.Σ του ΕΚΑΒ, ήταν, όπως έλεγε ο ίδιος, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται, πως πάντα έλεγε ναι, πάντα έλεγε ναι υπέρ του εργαζόμενου κι ας ήξερε πως θα ήταν μειοψηφία.
  Τώρα, το ηθικό πλεονέκτημα απωλέσθη για χάρη των μικροκομματικών συμφερόντων.
  Ίσως να μην ήταν τόσο σίγουροι οι...ψήφοι.

  ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΩΣ "ΦΕΡΕΦΩΝΟ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews