ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/16

Απολύσεις στο δημόσιο απαιτούν οι δανειστές-Θέλουν το μέτρο να έχει μόνιμο χαρακτήρα


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Απολύσεις στο δημόσιο απαιτούν οι δανειστές – Ποιοι ζητούν να φύγουν
aftodioikisi.gr

Πακέτο έξι μέτρων που στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα έριξαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αγορά”. Αιχμή των αξιώσεων είναι οι απολύσεις διαρκείας και το «λουκέτο» σε φορείς -φαντάσματα του δημοσίου.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα, όπως παρουσιάζεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, αναφέρει τα εξής:

«ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ διαρκείας δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η τρόικα, βάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα πρώτο σε ένα πακέτο έξι μέτρων που έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την α’ αξιολόγηση.
Οι δανειστές στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Έτσι, ζητούν επίσης να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους οι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα «λουκέτο» σε φορείς – φαντάσματα».


Δημοσιεύτηκε 11/11/2016

Πηγή: aftodioikisi.gr


Απολύσεις και στο δημόσιο απαιτούν οι δανειστές - Θέλουν το μέτρο να έχει μόνιμο χαρακτήρα
topontiki.gr

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και, μάλιστα, με μόνιμο χαρακτήρα, απαιτεί η Τρόικα, βάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα πρώτο σε ένα πακέτο έξι μέτρων, που έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την α' αξιολόγηση, όπως αναφέρει η "Αγορά" που κυκλοφορεί το Σάββατο. 

Οι δανειστές στοχεύουν απευθείας στο δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας απευθείας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την "Αγορά", οι δανειστές ζητούν επίσης να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους οι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα "λουκέτο" σε φορείς - φαντάσματα.

Δημοσιεύτηκε 11/11/2016

Πηγή: topontiki.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews