ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/11/16

Ο κόμπος έφτασε στο …χτένι με την εργολαβική εργασία στα δημόσια νοσοκομεία


Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο κόμπος έφτασε στο …χτένι με την εργολαβική εργασία στα δημόσια νοσοκομεία
 iatropedia.gr

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Χωρίς τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου είναι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» με το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο να έχει ήδη αποφασίσει νέα συγκέντρωση αύριο Πέμπτη αλλά και απεργία των εργολαβικών εργαζόμενων τις προσεχείς Δευτέρα και Τρίτη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 8/11) μαζικότατη συνέλευση των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου που οργανώθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου μας με βασικά αιτήματα:

Ø  Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη – Οκτώβρη & επίδομα άδειας.

Ø  Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών – Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

-Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/11 στις 8πμ στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

-48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου Δευτέρα 14/11 και Τρίτη 15/11 και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Κυβέρνηση – Εργολάβοι – Διοικήσεις εδώ και χρόνια συνεχίζουν ξεδιάντροπα να εμπαίζουν τους εργαζόμενους που με αυτοθυσία στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! Βγαίνουμε για πολλοστή φορά στους δρόμους με τα ίδια αυτονόητα αιτήματα & δικαιώματά μας. Δεν σταματάμε ώσπου να νικήσουμε.

Αυτός ο αγώνας εκτός από την ίδια την επιβίωση των εργολαβικών, συνδέεται και με όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία: τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τη διεύρυνση των ελαστικών (και απλήρωτων) εργαζόμενων, τις απολύσεις επικουρικών, την υποχρηματοδότηση, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις ελλείψεις σε δομές – υλικά – φάρμακα.

Αυτός ο αγώνας εκτός από τη ζωή και τα δικαιώματα των υγειονομικών σχετίζεται πρωτίστως με τη ζωή των ασθενών μας. Σ’αυτούς απλώνουμε το χέρι να παλέψουμε μαζί για Δημόσιο & Δωρεάν σύστημα ΥΓΕΙΑΣ για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Έχουμε συναίσθηση ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα επιδεινωθούν στην πορεία για την περιβόητη «β΄αξιολόγηση»: ο στόχος αυτός σημαίνει απαρέγκλιτη και ταχύτατη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που προβλέφθηκαν και στο 3ο μνημόνιο. Από αυτόν τον στόχο και την ανάλογη «ανάπτυξη & επενδύσεις» που διαφημίζει η κυβέρνηση, δεν περιμένουμε να βγούμε ωφελημένοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ασθενείς, παρά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Μ’αυτές τις διαδικασίες σχετίζεται και η επικείμενη επίσκεψη του Μπ. Ομπάμα στην Αθήνα που έχει στο επίκεντρο όχι μόνο νέα αντεργατικά μέτρα χάρην αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας που ήδη φλέγεται!

Σ’αυτά τα πλαίσια συζητάμε και οργανώνουμε τη δράση μας σε συντονισμό και με τα άλλα σωματεία στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των εργαζομένων αυτή την Πέμπτη 10/11 στις 12 το μεσημέρι στο Δώμα.

Πηγή: iatropedia.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews