ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/16

Νέα Φιγαλεία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από γιατρό και διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας


Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό - χειρουργό του ΕΚΑΒ κ. Ιορδάνη Αμπατζίδη σε συνεργασία με τους Αντώνη Κωνστάντη & Μικέ Παναγιώτη διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας

Νέα Φιγαλεία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από γιατρό - εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ Πάτρας
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
patrisnews.com

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από γιατρό - εκπαιδευτή του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φιγαλείας (Δ.Ε.Ο.Φ) αλλά και απλοί πολίτες της Νέας Φιγαλείας τη περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η Δ.Ε.Ο.Φ για τους εθελοντές και τα μέλη της, προκειμένου εκτός από τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει ήδη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, να έχουν και γνώσεις σε ζητήματα πρώτων βοηθειών.

Ειδικότερα στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου της κωμόπολης, έγινε από τον χειρουργό – Ιατρό του Ε.Κ.Α.Β. Πάτρας κ. Ιορδάνη Αμπατζίδη ενημέρωση σε θέματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική καρδιοαναπνευστικής  αναζωογόνησης και στην χρήση φορητού απινιδωτή. Επίσης, οι Πρώτες Βοήθειες περιλάμβαναν εκπαίδευση σε (τραύμα, αιμορραγία,πνιγμονή από ξένο σώμα, τεχνητή αναπνοή, λιποθυμία, έγκαυμα, βασική υποστήριξη της ζωής κ.α). Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό - χειρουργό του ΕΚΑΒ κ. Ιορδάνη Αμπατζίδη σε συνεργασία με τους κ.Αντώνη Κωνστάντη & κ.Μικέ Παναγιώτη διασώστες ΕΚΑΒ Πάτρας και περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εφαρμογή ενώ την οργάνωση του σεμιναρίου την είχε η Δ.Ε.Ο.Φ.

Θάνος Χουλιάρας

Πηγή: patrisnews.com

Φωτογραφίες Facebook Τακης Μικες

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews