ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/11/16

Την Δευτέρα «παραλύουν» τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά


Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Την Δευτέρα «παραλύουν» τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά
iatropedia.gr

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στην παναττική στάση εργασίας στις 14/11 από τις 11 π.μ. ως 3 μ.μ. την οποία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ ώστε μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι.

Οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με επίσπευση των διαδικασιών. Και απαιτούν να μην γίνει καμία απόλυση επικουρικού γιατρού αλλά όχι μόνον αυτό... Ζητούν επίσης να λυθεί τελεσίδικα το πρόβλημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με απορρόφηση αυτών που είναι στη λίστα.

Το ζήτημα των επικουρικών απασχολεί έντονα τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς από την μία πλευρά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΕΣΥ, και από την άλλη δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις κλινικές που υπηρετούν όταν αναγκάζονται να φύγουν χωρίς να έρχεται άμεσα αντικαταστάτης...

Η ΕΙΝΑΠ αλλά και η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε προσλήψεις μονίμων γιατρών ως μόνη ελπίδα μακροπρόθεσμης επιβίωσης του συστήματος. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, ξέρουμε ότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ και εν γένει η κυβέρνηση πρέπει να παρακάμψει μνημονιακές δεσμεύσεις.

Πηγή: iatropedia.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews