ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/11/16

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: Κάντε επιτέλους διοίκηση στο ΕΚΑΒ και όχι μόνο πολιτική!


Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.
8-11-2016

Κάντε επιτέλους διοίκηση στο ΕΚΑΒ και όχι μόνο πολιτική!

Το τελευταίο διάστημα ο χώρος μας, το ΕΚΑΒ, χτυπιέται και δοκιμάζεται καθημερινά. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό, η συνεχής αύξηση του όγκου εργασία μας σε συνδυασμό με την αλλοπρόσαλλη τακτική (απροσδιορίστου ενεργειών σε βάρος της λειτουργίας της υπηρεσίας αλλά και κατά εργαζομένων) και συμπεριφορά (τρομοκρατία στους μη αρεστούς και εκδούλευση στους υπόλοιπους)  μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ, οι συνεχείς περικοπές των αποζημιώσεων μας αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εκτός έδρας μετακινήσεων, έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή απαξίωση της δουλειάς μας, την απαξίωση του ρόλου μας ως διασώστη/πλήρωμα ασθενοφόρου αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην διοίκηση και τους εργαζομένους. 
Οι προσωπικές εμπάθειες του αντιπροέδρου κου Μ. Μυλωνά με το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και με την πλειοψηφία των εκπροσώπων μας στις Ομοσπονδίες (ΠΟΠ ΕΚΑΒ-ΠΟΕΔΗΝ) και η καθημερινή προσπάθεια του για  απαξίωση όλων των συνδικαλιστών του χώρου μας (εργασιακή αριστοκρατία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει όπου βρεθεί.., Μην ακούτε αυτά τα αρχ… από το σωματείο….) έχει οδηγήσει το ΕΚΑΒ σε αδιέξοδο.
Η προσπάθεια της διοίκησης του ΕΚΑΒ να παράγει κυβερνητική πολιτική και να «φορτώνει» κάθε πρόβλημα που υπάρχει στους «άλλους που κυβερνούσαν τόσα χρόνια» αντί να συνεργαστεί με τα έμπειρα διοικητικά στελέχη, τους Διευθυντές του ΕΚΑΒ, τα σωματεία και τους εργαζόμενους  για να βρει την καλύτερη λύση για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας έχει ως αποτέλεσμα από την μία να μην αναδεικνύονται οι προσπάθειες που καταβάλει και από την άλλη η απαξίωση του έργου μας στα μάτια του κόσμου.
Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι διοικούντες ότι πρέπει να ασκήσουν διοίκηση και όχι πολιτική!
Τα λάθη που έγιναν μέχρι σήμερα δεν διορθώνονται με νέα λάθη. Λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσία μας υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοστούν με συναίνεση και συνεργασία όλων.

Διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων
Η θετική εξέλιξη με την ένταξη των 90 νέων ασθενοφόρων οχημάτων είναι επιτυχία για το ΕΚΑΒ. Η ακύρωση της αγοράς των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων όμως είναι αποτυχία, η οποία έπρεπε ήδη να έχει αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχει επαρκής αριθμός οχημάτων για να δουλέψουμε. Ο νέος διαγωνισμός δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, 1 χρόνο μετά για καμία περιφέρεια που δεν πήρε ασθενοφόρα! Η λύση είναι η διεκδίκηση αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης ώστε να είμαστε σε θέση να συντηρούμε το στόλο των οχημάτων και να επισκευάζουμε τα χαλασμένα και επικίνδυνα ασθενοφόρα, η επίσπευση των διαγωνισμών για την προμήθεια ανταλλακτικών, η ανακατανομή Ασθενοφόρων από περιοχές που δεν είναι απαραίτητα σε άλλες περιοχές, η επίσπευση του διαγωνισμού που είναι σε εκκρεμότητα (υπόλοιπες 5 περιφέρειες) καθώς και η έναρξη των διαδικασιών για νέο πανελλαδικό διαγωνισμό.

Ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ/Δυνατότητα ανάθεσης επίγειων και εναέριων διακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες (Ν. 4430)
Η δυνατότητα «σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Υγείας, στην περίπτωση που τα μέσα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του» που περιέχεται στον Ν. 4430 και ψηφίστηκε πρόσφατα είναι μερική ιδιωτικοποίηση. Καταργείτε ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ. Η δικαιολογία ότι η διάταξη ίσχυε από το 1999 και αφορά μόνο τα πλωτά και ιπτάμενα μέσα είναι πολιτική.  Αφορά και τα επίγεια μέσα. Ο υπουργός κος Α. Ξανθός, δείχνοντας διάθεση να ακούσει και να συνεργαστεί, ανταποκρίθηκε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας για ξεπούλημα του χώρου, κατάλαβε αμέσως το «λάθος» και υποσχέθηκε νομοτεχνική διατύπωση/διόρθωση στην συνάντηση που είχε στο EKAB Ρεθύμνου με τα δύο σωματεία της Κρήτης και αντιπροσωπεία της ΠΟΠ ΕΚΑΒ (22/10/2016). Η τοποθετημένη όμως διοίκηση του ΕΚΑΒ και ο Αν. υπουργός κος Πολάκης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι το ΕΚΑΒ, κάνουν το αντίθετο, ακυρώνουν τον Υπουργό και επιμένουν.

Εξάλλου κε Π. Πολάκη εάν ίσχυε η διάταξη γιατί νομοθετήθηκε πάλι σήμερα;
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Αττική δεν υπάρχει επαρκής αριθμός διαθέσιμων ασθενοφόρων. Ο μισός στόλος είναι ακινητοποιημένος. Πολλά από τα εναπομείναντα ταλαιπωρημένα οχήματα υπό άλλες συνθήκες δεν θα κυκλοφορούσαν. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση ασθενοφόρων (μήπως σκόπιμα δεν προχωράει ο διαγωνισμός για την περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο Ν. 4430;) και στην συνέχεια η ενοικίαση εργαζομένων με «μπλοκάκια».

Στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς ΟΤΑ και Π.Σ.
Η δυνατότητα στελέχωσης των ασθενοφόρων με προσωπικό των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και υποβαθμίζει το ΕΚΑΒ. Η εμμονή του κ. Π. Πολάκη και την διοίκησης του ΕΚΑΒ στο θέμα αυτό είναι λάθος. Είναι πολιτική. Δεν καλύπτονται οι ανάγκες προσωρινά με ανειδίκευτους υπαλλήλους που δεν ανήκουν καν στο ΕΚΑΒ. Η λύση είναι η διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού και ο κατάλληλος σχεδιασμός για την ένταξη όλων των οδηγών/πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κ.Υ. στο ΕΚΑΒ, με την προϋπόθεση των νέων προσλήψεων. Έτσι μόνο το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας θα καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ προσπαθεί να ακυρώσει την στελέχωση των ασθενοφόρων με δύο διασώστες, την στιγμή που σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αρχίσει η σταδιακή στελέχωση των ασθενοφόρων ακόμη και με τρεις διασώστες για την καλύτερη εφαρμογή των πρωτοκόλλων,  και προτρέπει τους εργαζόμενους σε υποστελεχωμένους Τομείς να εργάζονται με άλλο άτομο (υγειονομικό προσωπικό).
Με επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και προβοκατόρικες για τους εργαζόμενους και το ΕΚΑΒ δηλώσεις «Τι θα πούμε στην μητέρα του παιδιού που δεν διακομίστηκε έγκαιρα καθώς υπήρχε μόνο ένας διασώστης και δεν πήγε το ασθενοφόρο;» προσπαθούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες και να δικαιολογήσουν  την διαχειριστική ανεπάρκεια τους.Ίδρυση νέων Βάσεων/Τομέων χωρίς κανένα σχεδιασμό
Η ίδρυση νέων Τομέων του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια γίνεται με την μεταφορά οργανικών θέσεων (μεταθέσεις) ή με προσλήψεις στον Τομέα. Αυτές ήταν οι προϋποθέσεις μέχρι σήμερα. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ και ο κος Π. Πολάκης αυτό το άλλαξε. Σημασία για αυτούς έχει η δημιουργία εντυπώσεων και η πολιτική. Εγκαινιάζουν Βάσεις τις οποίες βαπτίζουν Τομείς χωρίς διασώστες! Με προσωρινές μετακινήσεις (δίμηνες) και ανανεώσεις αυτών (όχι σε όλους) ενδιαφέρονται μόνο για εφήμερες εντυπώσεις. Δεν τους ενδιαφέρει η διασφάλιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ. Οι νέοι Τομείς/Βάσεις ήδη καλύπτονται (κάποιες βάρδιες.. γιατί πολλές είναι ήδη κενές) με την καθημερινές μετακινήσεις από τον έναν Τομέα στον άλλο με μεγάλο κόστος για τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ σε καύσιμα και ε.ε. μετακινήσεις. Κοροϊδεύουν τις τοπικές κοινωνίες, τους διασώστες που μετακινούνται προσωρινά αλλά και τους  διασώστες που θέλουν να μετακινηθούν (με τόσους Τομείς που ανοίγουν… θα έρθει και η σειρά μου να φύγω…).
Το ΕΚΑΒ ήδη απολογείται καθημερινά για τις έλλειψη 24ωρης κάλυψης σε όλες αυτές τις περιοχές. Αυτό δεν είναι διοίκηση. Είναι πολιτική.

Δεδουλευμένα Δεκεμβρίου 2014-Εκτός έδρας αποζημιώσεις
Τα εξαιρέσιμα άρχισαν να καταβάλλονται στην ώρα τους. Μας οφείλεται όμως ακόμη το υπόλοιπο Δεκεμβρίου 2014. Περάσανε δύο χρόνια και ακόμη δεν έχει γίνει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση. Για την διοίκηση και τους εκπρόσωπους της «φταίει η τότε πολιτική ηγεσία» (Να πάτε να τα ζητήσετε από τον Βορίδη είναι η απάντηση… των κυβερνώντων συνδικαλιστών στο σωματείο). Ακόμη και η καταβολή δεδουλευμένων για αυτούς είναι πολιτική. Αδιαφορούνε για το ότι δεν έχουμε πληρωθεί. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ. Συνεχίζουμε την διεκδίκηση της απλήρωτης εργασίας μας μέχρι να μας καταβληθεί. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Οι υπουργοί της υγείας και η κυβέρνηση ψηφίσανε την κατάργηση της στολής και στην συνέχεια μας την επαναχορηγήσανε μόνο όμως για το 2016. Γι΄αυτούς είναι επιτυχημένη πολιτική. Ήταν όμως η τελευταία χρονιά που την πήραμε. Μια από τα ίδια για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ερμηνεύσει την επαναχορήγηση τους (Σε άλλες περιπτώσεις έχει τον τρόπο να τεκμηριώσει επαρκώς και να ερμηνεύσει τους νόμους κατά το δοκούν έστω και κατά πλειοψηφία με επισημάνσεις και προϋποθέσεις!) και στέλνει αίτημα για διευκρινιστική. Ακόμα το περιμένουμε. Αν όλα πάνε καλά και δεν μας τα καταργήσουνε και αυτά θα πληρωθούμε στα μέσα του 2017 τις εκτός έδρας αποζημιώσεις του α΄ εξαμήνου 2016.


Κανονισμός Μεταθέσεων-Μοριοδότηση Μετακινήσεων
Η ΠΟΠ ΕΚΑΒ και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την έκδοση προεδρικού διατάγματος κανονισμού μεταθέσεων. Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την οριστική λύση. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ αδιαφορεί. Δεν μπαίνει καν στον κόπο να το συζητήσει με τα συνδικαλιστικά όργανα εδώ και ένα χρόνο. Η πολιτική συνεχίζεται. Είναι βέβαιο ότι το εμπόριο ελπίδας που γίνεται από την διοίκηση και τους παρατρεχάμενους σε αυτήν με αντικείμενο τις μεταθέσεις είναι άλλο ένα όπλο στα χέρια αυτών που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Γυρίζουμε σε άλλες μακρινές εποχές.
Ο αντιπρόεδρος κος Μ. Μυλωνάς δέχεται στο γραφείο του τους εργαζόμενους για να συζητήσουν. Αποφάσισε μετά από ένα χρόνο να ανοίξει τις πόρτες του γραφείου του,  όχι μόνο στους αρεστούς και στα κομματικά μέλη. Έχει κανείς την αμφιβολία ότι δεν ψηφοθηρεί ενόψει των εκλογών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου; Εξάλλου ο ίδιος υπερηφανεύεται στις εβδομαδιαίες του αποδράσεις στην περιφέρεια ότι σχεδίασε με άλλους τρείς (ο ένας ήταν συνταξιούχος!) το ψηφοδέλτιο της νίκης και της εδραίωσης της παράταξης του στα συνδικαλιστικά δρώμενα του ΕΚΑΒ. Τόσες υποσχέσεις και κοροϊδία και τόσο κραυγαλέα παρέμβαση από μέλος της διοίκησης σε εκλογική διαδικασία δεν έχει γίνει ποτέ στο ΕΚΑΒ. Η απάντηση των εργαζομένων θα δοθεί στις 26 Νοέμβρη και θα τον βάλει στο περιθώριο.
Η Μοριοδότηση Εσωτερικών Μετακινήσεων αν και αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ δεν εφαρμόζεται. Η εμμονή της διοίκησης να μην την εφαρμόζει σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί και πρόταση των εργαζομένων προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου σε όλους, διαιωνίζει την κομματοκρατία  στο ΕΚΑΒ!

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι/συνδικαλιστές
Η συνδικαλιστική απαξίωση της κυβερνητικής παράταξης (τώρα ονομάζεται Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ και ΑΡΜΑ) που κάποτε εκπροσωπούσε την λεγόμενη ευρωπαϊκή αριστερή στο ΕΚΑΒ (Αυτόνομη Παρέμβαση) και η ολική ταύτιση της τόσο με την διοίκηση όσο και με τον Αν. Υπουργό κο Π. Πολάκη έχει οξύνει την αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και σωματείων. Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχουν μετατραπεί σε κυβερνητικούς εκπροσώπους. Το παραδέχονται ακόμη και στις γενικές συνελεύσεις μας. Μεταφέρουν στους εργαζόμενους τις αποφάσεις/εντολές που πήραν στις κοινές συσκέψεις τους με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον Αν. υπουργό.  Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Υπονομεύουν κάθε διεκδίκηση μας και απέχουν από τους αγώνες μας.
Ακόμη και οι ανακοινώσεις που βγάζουν για τα «μάτια του κόσμου» έχουν μετατραπεί σε δελτία τύπου του αντιπροέδρου κου Μ. Μυλωνά (Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες…..)

Συνδικαλιστικές διώξεις
Η διοίκηση με πρόσχημα την παράσταση από το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ  στο Υ.Σ. που έγινε στις 1/6/2016 προχώρησε σε διώξεις με την μετακίνηση των μελών του προεδρείου σε θέσεις εκτός της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Τελικά 5 μήνες μετά, το θέμα (επιλεκτική ενδυνάμωση τομέων του ΕΚΑΒ) για το οποίο έγινε η παρέμβαση, κρίθηκε αρνητικά με την ψήφο μάλιστα και του διορισμένου μέλους από το Υπουργείο Υγείας. Το αποτέλεσμα δικαιώνει το σωματείο και εκθέτει την διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Η δίωξη κάθε συνδικαλιστικής δράσης δεν είναι τυχαία. Με την ποινικοποίηση της η κυβέρνηση και η κάθε διοίκηση προσπαθεί να απαξιώσει και το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, δημιουργώντας κοινωνικό αυτοματισμό. Προσπαθούνε να αποπροσανατολίσουν κάθε κοινωνική ομάδα και να στρέψουν την μία απέναντι στην άλλη. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της διοίκησης του ΕΚΑΒ στην πρόσφατη κινητοποίηση μας: «Στερήσατε από τους πολίτες της Αθήνας 15 ασθενοφόρα για 2 ώρες επειδή διαμαρτυρηθήκατε μαζί με αυτά στην Βουλή». Η υποκρισία τους δεν έχει κανέναν ενδοιασμό. Αντί να απολογηθούνε για την συνεχή επιχειρησιακή ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ μας ρίχνουν και τις ευθύνες.
Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης και του Αν. Υπουργού κου Π. Πολάκη με τους εργαζόμενους και τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα τους. Με τους μόνους που συνδιαλέγονται είναι οι παρατρεχάμενοι/γυρολόγοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι για να τους δίνουν εντολές τις οποίες εκτελούν πρόθυμα.

Καλούμε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν από τον διπλό θεσμικό του ρόλο (πρόεδρος Δ.Σ. και εργαζόμενος πρώην συνδικαλιστής όπως δηλώνει)  και μαζί με τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εργαζόμενους και πολιτική ηγεσία ώστε να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο οργανισμός του ΕΚΑΒ και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Η συνάντηση που έγινε στο ΕΚΑΒ Ρεθύμνου με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ ΕΚΑΒ για να κατευνάσει την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ διοίκησης, Αν. Υπουργό κου Π. Πολάκη και εργαζομένων είναι η αρχή. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την εμπέδωση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εργαζόμενους και διοίκηση για το καλό του ΕΚΑΒ και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΚΑΒ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα διασφαλίσουμε τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.
 • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου. Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού.
 • Μονιμοποίηση των διασωστών με συμβάσεις εργασίας (λήγουν στις 19/11) στα νησιά του Αιγαίου. Είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.
 • Νέα Ασθενοφόρα οχήματα. Ανακατανομή των υπαρχόντων. Υλικοτεχνική υποδομή.
 • Διόρθωση του Ν. 4430 (Ιδιωτικοποίηση ΕΚΑΒ).
 • Απόσυρση της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος. Η εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Άμεση ένταξη των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κ.Υ. στο ΕΚΑΒ υπό προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΕΚΑΒ με την ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ ΑΕ στην Σαντορίνη.
 • Ένταξη της ειδικότητας μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 • Εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανόνων για Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.
 • Καταβολή και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς περικοπές. Δαπάνη Ετοιμότητας. Δαπάνη Στολής.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων αμοιβών.
Αποκρούουμε την ολομέτωπη επίθεση που στόχο έχει να αφαιρέσει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει: Το δικαίωμα στην δουλειά μας, Την δωρεάν περίθαλψη, Τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και όλης της υγείας.

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.


ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.
ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 (ημέρα Σάββατο 08:00-17:00) ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Σ. ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Κ.Ε. ΕΚΑΒ

1. ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΛΕΡΟΥ
2. ΑΜΑΝΕΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
4. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
5. ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
6. ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΤΟΜΕΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
7. ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
8. ΖΑΡΓΙΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
9. ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
10. ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
11. ΚΑΣΙΩΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
12. ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
13. ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
14. ΚΟΪΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
15. ΚΟΜΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
16. ΚΟΡΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
17. ΚΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18. ΚΟΥΤΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
19. ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ
20. ΚΟΦΤΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
21. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ
22. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΣΑΜΟΥ
23. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΟΥ
24. ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
25. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
26. ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
27. ΠΟΠΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
28. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΒΟΛΟΥ
29. ΣΑΚΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
30. ΣΟΡΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
31. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
32. ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
33. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
34. ΤΣΙΤΣΙΛΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ
35. ΤΣΙΦΤΕΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
36. ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
37. ΧΑΡΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
38. ΧΑΡΜΠΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ), ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΡΟΥ
39. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
40. ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στην εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών και ενεργειών κάθε διοίκησης και κάθε κυβέρνησης. Δεν είμαστε συμβιβασμένοι και υποχωρητικοί σε πιέσεις. Βάζουμε πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον
των εργαζομένων.
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews