ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/11/16

Δεν είναι λίγες οι φορές που το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου δέχθηκε προπηλακισμούς κατά την παραλαβή περιστατικών!!


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου Βασίλης Λαπάκης

Δεν είναι λίγες οι φορές που το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου δέχθηκε προπηλακισμούς κατά την παραλαβή περιστατικών!!
diasostesrodou.blogspot.gr

Με μόλις τρία ασθενοφόρα για ολόκληρο το νησί θα μείνει η Ρόδος από την 1η Δεκεμβρίου, καθώς έληξε η σύμβαση των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο ΕΚΑΒ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και για λίγες ημέρες ακόμα, οι βάρδιες των τεσσάρων ασθενοφόρων θα βγαίνουν με δυσκολίες και με περικοπές ρεπό του μόνιμου προσωπικού.
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, τρία ασθενοφόρα θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού αλλά και τις ανάγκες του Νοσοκομείου για εξιτήρια ασθενών και επανεξετάσεις, ενώ το κεντρικό κράτος μετακυλίει τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την επιλογή και την ιεράρχηση των περιστατικών σε περίπτωση που βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα του ενός!
Στη Ρόδο, το μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι 49 άτομα και για κάθε ασθενοφόρο απαιτείται πλήρωμα 11 ατόμων ημερησίως. Από τα 49 άτομα προσωπικό, θα πρέπει να καλυφθούν τα τρία ασθενοφόρα, οι βάρδιες του τηλεφωνικού κέντρου για τη λειτουργία του οποίου χρειάζονται έξι άτομα ημερησίως και το τμήμα αεροδιακομιδών για το οποίο χρειάζονται άλλα έξι άτομα.
«Κόβουμε το τέταρτο ασθενοφόρο, διότι δεν βγαίνουν οι βάρδιες μετά τη λήξη των συμβάσεων.
Αρκεί να σας πω ότι παλαιότερα, πριν τον νόμο Γεωργιάδη, βγάζαμε τέσσερα ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ για περιστατικά και ένα από το Νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετούσε τις τακτικές διακομιδές.Τώρα έχει πέσει όλο το βάρος στο ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση και των επειγόντων περιστατικών και της εξυπηρέτησης των τακτικών διακομιδών, χωρίς όμως να επαρκεί το προσωπικό», δηλώνει στην «δ» ο γραμματέας του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Βασίλης Λαπάκης.
Θα πρέπει να σημειωθεί, πως εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού, αναγκαστικά προτάσσονται τα επείγοντα περιστατικά και σε κάποιες περιπτώσεις σημειώνονται καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από ασθενείς ή συγγενείς ασθενών, που βάζουν στο στόχαστρο στους εργαζόμενους, ζητώντας τους ευθύνες που ουσιαστικά δεν τους αναλογούν, λέει κ. Β. Λαπάκης.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που το προσωπικό του ΕΚΑΒ δέχθηκε προπηλακισμούς κατά την παραλαβή περιστατικών. Σύμφωνα με τον γραμματέα του σωματείου, πλήρωμα ασθενοφόρου προπηλακίστηκε σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού, επειδή το ασθενοφόρο δεν είχε ως έδρα το ΚΥ Εμπωνα αλλά εδρεύει στην Σορωνή: «Το πλήρωμα πηγαίνει, όπου του πει η υπηρεσία. Δεν μπορούμε να έχουμε ασθενοφόρο σε κάθε σημείο. Είτε τρία είναι τα ασθενοφόρα είτε τέσσερα, κάποιες περιοχές θα μείνουν ακάλυπτες.
Εμείς προσπαθούμε τώρα να δούμε πού θα τοποθετηθούν αυτά τα τρία ασθενοφόρα για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη του νησιού».
Πέρα από τα έκτακτα περιστατικά και τα τακτικά του Νοσοκομείου, το ασθενοφόρο που εδρεύει στην Σορωνή αντιμετωπίζει στη διάρκεια της σεζόν και τα περιστατικά του αεροδρομίου της Ρόδου, αφού, όπως έχει γράψει η «δ», το ιατρείο δεν λειτουργεί λόγω της άδειας ανατροφής τέκνου της ιατρού που υπηρετεί εκεί.  Στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το ασθενοφόρο της Σορωνής χρειάστηκε να μεταβεί στο αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» δεκάδες φορές έπειτα από κλήσεις πιλότων, και στην πλειονότητά τους οι ασθενείς δήλωναν άρνηση μεταφοράς στο Νοσοκομείο.
Η πρόταση που κατ΄επανάληψη έχει καταθέσει το ΕΚΑΒ Ρόδου για την κάλυψη των αναγκών του νησιού και με βάση τα δεδομένα, λαμβανομένων υπ΄όψιν και των στενών οικονομικών περιθωρίων, είναι να εδρεύουν δύο ασθενοφόρα στη Ρόδο, ένα στον Εμπωνα, ένα στον Αρχάγγελο και τους καλοκαιρινούς μήνες ένα προς Νότια Ρόδο, ανεξάρτητα από το ασθενοφόρο που θα καλύπτει μόνον τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
«Σκεφτείτε ένα ασθενοφόρο να πρέπει να πάει στον Μονόλιθο για να πάρει έναν ασθενή. Το λιγότερο που θα χρειαστεί για να πάει και να έρθει είναι τρεις ώρες. Στο διάστημα λοιπόν αυτό, θα μείνουν δύο ασθενοφόρα για όλο το νησί», ανέφερε ο κ. Β. Λαπάκης ο οποίος ζητά από τους πολίτες να αντιληφθούν ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που θα επιδεινωθεί από την 1 Δεκεμβρίου, δεν φέρουν ευθύνη οι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίησή τους και οι επιθέσεις που δέχονται.
«Οι συνάδελφοί μου όχι μόνο δεν φταίνε αλλά υπερβάλλουν εαυτόν για να καλύψουν τις ανάγκες επειδή νοιάζονται για τον τόπο μας και για τους ανθρώπους του. Σε αυτόν τον τόπο ζούνε και οι δικοί μας άνθρωποι και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στον τεράστιο φόρτο εργασίας αλλά κάποια στιγμή φτάνεις στα όριά σου», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι στους εργαζόμενους, οφείλονται οι άδειες του 2015 και 2.500 ρεπό που όχι μόνο άμεσα δεν προβλέπεται να τα πάρουν αλλά αναμένεται σε αυτά να προστεθούν κι άλλα, αφού με το περιορισμένο προσωπικό οι βάρδιες βγαίνουν πλέον οριακά.
Μέχρι στιγμής το σωματείο δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι γι αυτό και τα μέλη του ζητούν την παρέμβαση και των τοπικών φορέων, καθώς το ζήτημα δεν είναι συνδικαλιστικό αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.
Δημοσιεύτηκε 26/11/2016
dimokratiki

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Πηγή: diasostesrodou.blogspot.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews