ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/11/16

Έμμεσες απειλές κατά διαμαρτυρομένων-Μετά το ΕΚΑΒ και ο ΟΚΑΝΑ


Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΛΛΑΔΑ 14:00
Έμμεσες απειλές κατά διαμαρτυρομένων
kathimerini.gr

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Νέο περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς από τη διοίκηση δημόσιου οργανισμού του χώρου της Υγείας προς εργαζομένους που διαμαρτύρονται για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές κατήγγειλε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, στο τελευταίο Δ.Σ. του οργανισμού οι συνάδελφοί τους της μονάδας χορήγησης μεθαδόνης που εδρεύει στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξετάστηκαν κατά μόνας –επί πεντάωρο– από τα μέλη του Δ.Σ., επειδή εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλαν το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της μονάδας τους. Σύμφωνα πάντα με τον σύλλογο, οι εργαζόμενοι δέχθηκαν και έμμεσες απειλές, καθώς ερωτήθηκαν εάν νομίζουν ότι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στον οργανισμό. Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος κάνει λόγο για «λογική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” για την αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης», καθώς και για πολιτικό ρεβανσισμό. Τονίζεται επίσης ότι «επιλογές τύπου Ιεράς Εξέτασης που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όσους διαφωνούν ή σκέφτονται να διαφωνήσουν στο μέλλον με τις όποιες επιλογές της διοίκησης δεν χωρούν σε έναν οργανισμό σαν τον ΟΚΑΝΑ».

«Εμείς απλώς ζητήσαμε εξηγήσεις για μία επιστολή που είχαν στείλει οι εργαζόμενοι», διευκρίνισε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, σημειώνοντας ότι στην επιστολή υπήρχαν απαράδεκτες εκφράσεις του τύπου «ο ΟΚΑΝΑ ξεπουλάει τις μονάδες». «Δεν πρέπει να φτάνουν τα πράγματα σε τέτοιες οξυμένες καταστάσεις», σημειώνει, ενώ αρνείται ότι υπήρξαν απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα ημέρες ένα άλλο περιστατικό κλήσης σε απολογία σημειώθηκε στο ΕΚΑΒ. Ο αντιπρόεδρος του οργανισμού είχε καλέσει τότε στο γραφείο του μόνον όσους εργαζομένους συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή κατά τροπολογίας για το ΕΚΑΒ. Τότε η απάντηση του συλλόγου των εργαζομένων ήταν άμεση και η κλήση σε απολογία δεν έγινε ποτέ, αφού «εισέβαλε» στο γραφείο του αντιπροέδρου σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου, παρουσία και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία).

Πηγή: kathimerini.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews