ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/16

ΕΚΑΒ: Ανακοίνωση για την έναρξη της κάλυψης όλων των εργαζομένων της υπηρεσίας, από Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews


Συνάδελφοι,

η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που απορρέουν από την ιδιαίτερη φύση της εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, προβλήματα που κυρίως δημιουργούνται από το είδος, τον τρόπο αλλά και το χρόνο της εργασίας του προσωπικού, ανακοινώνει την έναρξη της κάλυψης όλων των εργαζομένων της υπηρεσίας, από Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας.
Διατηρούμε ισχυρή την πεποίθηση ότι: «Η προαγωγή της υγείας στο χώρο εργασίας είναι μία συντονισμένη προσπάθεια των εργοδοτών, των εργαζομένων και της κοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων στο εργασιακό περιβάλλον», σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διακήρυξης του Λουξεμβούργου για την προαγωγή της Υγείας στο χώρο εργασίας.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, αναγνωρίζοντας τα παραπάνω ως αυτονόητη υποχρέωσή της και ταυτόχρονα ως αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, προχωράει για πρώτη φορά στην οργάνωση της υπηρεσίας, με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν κάλυψη από Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται από το ΕΚΑΒ προς τους ασθενείς.
Η επιτυχία όμως αυτής της προσπάθειας, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από την αποδοχή των υπηρεσιών αυτών από τους εργαζόμενους. Δεν θα έχει νόημα και αποτέλεσμα η εξασφάλιση της παροχής υπηρεσιών Υγιεινής και Ασφάλειας από τη Διοίκηση, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζόμενων σε αυτές.
Ως εκ τούτου, η συνεργασία μεταξύ των εργαζόμενων και της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου η εν λόγω προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία και να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επωφελεία της προαγωγής της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, όπως πάντα, έχει «ανοικτές πόρτες» στη συνεργασία αυτή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣΑτομικό Δελτίο Υγείας Εργαζομένου

Συνάδελφοι,

παίρνετε στα χέρια σας το «ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ».

Το Δελτίο αυτό θα το συμπληρώσετε και θα το επιστρέψετε σε κλειστό φάκελο με εξωτερική αναγραφή του ονόματος σας, για να παραδοθεί στον Ιατρό Εργασίας του ΕΚΑΒ. Κατόπιν, θα ακολουθήσει συνάντηση κάθε εργαζόμενου με τον Ιατρό για εξέταση και συνέντευξη, σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων του Ιατρού Εργασίας . Η συμπλήρωση του Φακέλου Υγείας γίνεται από τον Ιατρό Εργασίας , ο οποίος θα είναι απόρρητος με ευθύνη της Υπηρεσίας.
Ο θεσμός του Ιατρού Εργασίας αποτελεί υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίες «απασχολούν πάνω από 50 εργαζομένους ή εκτίθενται σε βιολογικούς παράγοντες», σύμφωνα με τον Ν. 1568/85 για την επίβλεψη της υγείας όλων των εργαζομένων κάθε οργανισμού. Η Ιατρική της Εργασίας είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με τις ασθένειες που προκύπτουν στο χώρο και κατά τη διάρκεια της εργασίας.


To πρόγραμμα επισκέψεων ιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας είναι αναρτημένο στον εσωτερικό ιστότοπο του ΕΚΑΒ (http://portal.ekab.gr)

Ιστότοπος πληροφοριών για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας: www.elinyae.gr

Πηγή: ekab.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Μπράβο και πάλι μπράβο.Είναι ευκαιρία αντί για απολύσεις να ψάχνουμε να βρούμε ιατρικά ακατάλληλους και να τους στέλνουμε σε επιτροπές και στο σπίτι τους .Ας εξετάσει πρώτα ο γιατρός τους διοικούντες,τους παρατρεχάμενους που έχουν βάλει παντού σε θεσούλες και τότε να σου πω εγώ ποιος θα είναι ικανός για εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews