ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/16

Παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες της ΑΔΕΔΥ και μαθήματα συνδικαλισμού και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες της ΑΔΕΔΥ και μαθήματα συνδικαλισμού και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
ergasianet.gr

Μετά τον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, που μετακόμισε στο Μαξίμου ως υπουργός Επικρατείας, και τις επιθέσεις του εναντίον του ανώτατης συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων, της ΑΔΕΔΥ, οι επιθέσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται… Αυτή τη φορά διά στόματος του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δήλωσή του, παραδίδει και αυτός… μαθήματα συνδικαλισμού και παράλληλα επιχειρεί να παρέμβει στις εκλογικές διαδικασίες της ΑΔΕΔΥ και στο Συνέδριό της που γίνεται στα τέλη Νοέμβρη, γιατί εμφανώς, όπως ο Χρ. Βερναρδάκης, θέλει (σ.σ. και η κυβέρνηση, μιας και την εκπροσωπεί) μια «σοβαρή» και «συνεργάσιμη» ΑΔΕΔΥ στα σχέδια για τη διάλυση του Δημοσίου, την παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες, αλλά και.. στο «νέο φρούτο» που παρουσιάστηκε, στις απολύσεις που ζητούν οι δανειστές.

Ειδικότερα:

Με αφορμή αφίσα της ΑΔΕΔΥ στην οποία απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και αναφέρεται «Καταζητείται ο αόρατος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης. Ο γνήσιος εκφραστής και υπηρέτης των μνημονίων και της εξαθλίωσης των πολιτών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για στοχοποίηση του αναπληρωτή υπουργού και για «πράξη πολιτικής χυδαιότητας». Κανείς υπουργός της σημερινής κυβέρνησης δεν λειτουργεί αυτόνομα, είπε, «αλλά όλοι και όλες υπηρετούν το συλλογικό μας σχέδιο που έχει στόχο τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το τέλος της επιτροπείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για εξόχως προκλητική κίνηση που επιλέχθηκε να γίνει απέναντι σε έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, «ενώ για χρόνια το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων της καταστροφικής πενταετίας ουδέποτε στοχοποιήθηκε – και ορθώς – από τους επίσημους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, με τέτοιο αγοραίο τρόπο».

Μάλιστα, παραδίδοντας μαθήματα συνδικαλισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως «η πολιτική διαμαρτυρία και οι αγώνες των εργαζομένων είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία» και προσθέτει πως «ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία είναι μέθοδοι άλλων χώρων, ξένων προς το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα το οποίο κάποιοι υπονομεύουν με τέτοιες ενέργειες».Δημοσιεύτηκε 11/11/2016

Πηγή: ergasianet.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews