ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/16

Ανδρέας Ξανθός: Τα σωματεία διεκδικούν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούει, να διαλέγεται.


Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τα προβλήματα υπάρχουν είναι γνωστά, καλώς αναδεικνύονται. Τα σωματεία διεκδικούν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούει, να διαλέγεται.

Δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε στο ΠΑΓΝΗ
4 Νοεμβρίου 2016
moh.gov.gr

Δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

«Θεωρώ ότι η κοινωνική διαμαρτυρία αυτή την περίοδο στη χώρα είναι και δικαιολογημένη και ενδεχομένως αναμενόμενη. Δεν έχουμε αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία, ούτε αλλεργία απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται και διεκδικεί. Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε την ωριμότητα όλοι σε μία δύσκολη φάση και για την χώρα και για την κοινωνία, να αναζητούμε διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας. Τα προβλήματα υπάρχουν είναι γνωστά, καλώς αναδεικνύονται. Τα σωματεία διεκδικούν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούει, να διαλέγεται. Γι΄ αυτό έχουμε έρθει σήμερα εδώ. Να κάνουμε μία ανοιχτή διαδικασία, όπως και στο Βενιζέλειο. Να συζητήσουμε με τον κόσμο που δουλεύει και πασχίζει να κρατήσει σε αξιοπρεπές επίπεδο την περίθαλψη στον τόπο μας και νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν. Θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο γόνιμου διαλόγου και πολιτισμένου διαλόγου. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας και να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός και μία εικόνα που υποτίθεται οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Εμείς είμαστε άνθρωποι της δημόσιας περίθαλψης. Εγώ σε αυτό το νοσοκομείο έχω κάνει ειδικότητα. Έχουμε γνωστούς, φίλους. Έχουμε δουλέψει μαζί και έχουμε αγωνιστεί μαζί για να υπάρχει αξιοπρέπεια στην περίθαλψη στη χώρας μας. Αυτό είναι το ζητούμενο και νομίζω θα προχωρήσουμε αταλάντευτα σε αυτό».

Πηγή: moh.gov.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews