ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/11/16

Η θέση του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρήση του Δημοτικού Ασθενοφόρου


Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η θέση του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρήση του Δημοτικού Ασθενοφόρου - (6/11/2016)

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό υγείας συνανθρώπου μας, που συνέβη σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε εμπορικό πεζόδρομο της πόλης μας και τα όσα αναφέρθηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το δημοτικό ασθενοφόρο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω

Την αποκλειστική ευθύνη για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας την έχει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας , το γνωστό σε όλους μας 166.  Τα ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών άμεσης βοήθειας και μεταφοράς των ασθενών στα κρατικά νοσοκομεία.
Ο Δήμος Αμαρουσίου πράγματι διαθέτει ασθενοφόρο, το οποίο όμως δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό ώστε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Το δημοτικό ασθενοφόρο χρησιμοποιείται για την προγραμματισμένη μεταφορά ασθενών συμπολιτών μας που χρειάζεται να μεταβούν για να κάνουν κάποιες απαραίτητες γι αυτούς εξετάσεις ή θεραπείες, κι όχι για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως κάποιο έμφραγμα. Για περιστατικά σαν αυτό, το ΕΚΑΒ έχει την ευθύνη αντιμετώπισης.
Το Δημοτικό Ασθενοφόρο επίσης παρίσταται στις εκδηλώσεις του Δήμου με σκοπό να παρέχει αν χρειαστεί πρώτες βοήθειες. Αν το περιστατικό υγείας είναι σοβαρό, τότε και σε αυτή την περίπτωση καλείται το ΕΚΑΒ.
Ο Δήμος Αμαρουσίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με το σημερινό νομικό πλαίσιο να υποκαταστήσει το Κράτος και τις υπηρεσίες του. Είναι άλλο πράγμα η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας , κι άλλο πράγμα να αναλάβουμε ως Δήμος μια κρίσιμη αρμοδιότητα χωρίς να διαθέτουμε ούτε τους πόρους, ούτε τα μέσα, ούτε το προσωπικό.

Δημοσιεύτηκε 7/11/2016

Πηγή: maroussi.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews