ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/16

Ακάλυπτη ακόμη και από ασθενοφόρα η Βόρεια Εύβοια


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Για μια ακόμη φορά ζούμε από καθαρή τύχη.

Το τελευταίο ατύχημα που έγινε χτες το απόγευμα επί της Εθνικής οδού  Χαλκίδας – Αιδηψού, στη θέση 144 χμ κοντά στην στροφή για χωριό Αιδηψό, όταν  Ι.Χ  συγκρούστηκε με μηχανή που οδηγούσε  15χρονο παιδί, άναψε τα αίματα και πάλι. Ευτυχώς για το νεαρό δεν υπήρξε εκτός των εκδορών σοβαρό πρόβλημα, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας από τους γονείς του, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή όμως σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο εξυπηρετήθηκε από ιδιώτη γιατρό ενώ το ασθενοφόρο έφτασε μετά από δυόμιση ολόκληρες ώρες!
Ατυχήματα ή προβλήματα υγείας φρενάρουν στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και στη συνέχεια αναζητείται ματαίως ασθενοφόρο για διακομιδή αλλά …απλά δεν υπάρχει!

Ένα ασθενοφόρο ανά οκτάωρο καλύπτει περιστατικά για μια περιοχή με 25.000 κατοίκους και αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και τον όμορο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας άλλοι 11.000 άνθρωποι, δεν μπορούν να έχουν τις απλές παροχές που σε άλλα γεωγραφικά σημεία της χώρας απλά υπάρχουν.

36.000 χιλιάδες πολίτες ακάλυπτοι!

Γεννηθήκαμε σε ένα τόπο με ξεχωριστό ανάγλυφο και ελάχιστες υποδομές. Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο φαίνονται και τα ελλείμματα της Πολιτείας.

Από τη μια πλευρά απαιτούνται δυσβάσταχτοι φόροι από το Κράτος κι από την άλλη δεν υπάρχουν οι ανάλογες παροχές.

Ποια είναι η ευθύνη των πολιτικών, ποια η ευθύνη των πολιτών και ποια  η συνολική ευθύνη της Πολιτείας;

Ο καθένας δεν επωμίζεται το κομμάτι που του αναλογεί.

Χρόνια ολόκληρα οι πολιτικές μας επιλογές παραμένουν σταθερές χωρίς όμως αποτελέσματα.

Εμείς οι πολίτες επιλέγουμε και ξαναεπιλέγουμε να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

Πριν δέκα χρόνια είχε υπάρξει μικρή κινητικότητα για διεκδίκηση μικρού νοσοκομείου στην Ιστιαία, αλλά εκτός από το «ΚΑΠΕΛΩΜΑ» του αγώνα -για μια ακόμη φορά από το σύνολο των πολιτικών της περιόδου του 2006- ενώ επεκτάθηκε ΚΤΙΡΙΑΚΑ το Κ.Υ. Ιστιαίας, ακόμη αναμένεται να αλλάξει το οργανόγραμμα και να πληρωθούν θέσεις εργασίας ειδικευμένων γιατρών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μετά την παραχώρηση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Ιστιαίας στο ΕΚΑΒ, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού,  ενώ αρχικά η διαχείριση των περιστατικών γίνονταν σε επίπεδο νομού τους τελευταίους μήνες, η διαχείριση γίνεται κεντρικά κι αυτό σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν από την Αθήνα να προγραμματίζονται, είτε η σπουδαιότητα είτε η χιλιομετρική απόσταση  από ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν ούτε καν το ανάγλυφο της περιοχής, την επικινδυνότητα των δρόμων, την έλλειψη δρομολογίων των φεριμπότ κι όλα όσα συνθέτουν ένα ελλιπέστατο δίκτυο υποδομών του βόρειου τμήματος του νησιού μας.

Πάρη Ντελκή

Πηγή: palmosev.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews