ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/11/16

Επίσκεψη Μ. Μυλωνά στο Κ.Υ. Καλαμπάκας – Με έναν διασώστη του ΕΚΑΒ θα στελεχώνεται το ασθενοφόρο του τομέα!!Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς αλλάζει προφορικά… τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ και προτείνει την στελέχωση του ασθενοφόρου του Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας με έναν διασώστη και έναν γιατρό του Κ.Υ. Καλαμπάκας!


¨Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες¨ – Την Καλαμπάκα επισκέφτηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς
stagonnews.gr

Στην   Καλαμπάκα βρέθηκε σήμερα  το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς  στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα, με σκοπό την καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

Ο κος Μυλωνάς συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του Νομού κο Σιμορέλη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή κο Μπακάλη αλλά και εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Άκουσε απόψεις για το πώς πρέπει να αναδιαμορφωθεί η δομή για να λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος των πολιτών.

Ο κος Μυλωνάς  εστίασε σε δύο σοβαρά προβλήματα που αφορούν το τμήμα του ΕΚΑΒ που συστεγάζεται με το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Παρακολούθησε  προσεκτικά τους εργαζόμενους να του λένε ότι στην Καλαμπάκας υπηρετούν 6 εργαζόμενοι, ανά δύο σε κάθε βάρδια με αποτέλεσμα με τα ρεπό, τις αργίες και τις άδειες να μην υπάρχει συνεχή 24ωρη κάλυψη.

Εξεπλάγην βέβαια όταν άκουσε ότι στις περισσότερες  διακομιδές  δεν υπάρχει γιατρός που να συνοδεύει τον ασθενή και τον ρόλο αυτού καλύπτει δεύτερος υπάλληλος του ΕΚΑβ. Πρότεινε λοιπόν αυτό να αλλάξει και στις διακομιδές να συμμετέχει ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ και ένας Γιατρός του Κέντρου Υγείας. Έτσι οι έξι εργαζόμενοι θα είναι αρκετοί για 24ωρη κάλυψη της περιοχής  και μάλιστα καλύτερων προδιαγραφών για τον πολίτη αφού θα  αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν δίπλα του υπάρχει ένας Γιατρός. Βέβαια ο κος Μπακάλης του επισήμανε την περίπτωση ότι κάποιες φορές ίσως οι Γιατροί του Κ.Υ. να μην φτάνουν να γίνεται κάτι τέτοιο για να απαντήσει ο Αντιπρόεδρος ότι οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για την περιοχή Καλαμπάκας φτάνουν τις 600 περίπου τον χρόνο και αν υπάρχει θέληση δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ζούμε δύσκολες εποχές είπε , όλοι έχουμε ξεβολευτεί και δουλεύουμε περισσότερο και μόνο έτσι θα βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας.

Το δεύτερο πρόβλημα εστίασε ο κος Μυλωνάς και αποφάσισε να δώσει άμεση λύση , ήταν η υπόσχεση που είχε δώσει πριν λίγων εβδομάδων στον  κο Σιμορέλη. Η υπόσχεση αφορούσε την αντικατάσταση του Ασθενοφόρου που εδρεύει στην Καλαμπάκα και καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής ( οι εργαζόμενοι το θεωρούν ακατάλληλο ) , με ασθενοφόρο μικρότερου μεγέθους και διπλού διαφορικού ( 4Χ4) λόγω της ορεινότητας της περιοχής και της  δύσκολης  πρόσβασης  στα χωριά κυρίως τους Χειμερινούς μήνες. Είναι ενδεικτικό αυτό που είπε ένας οδηγός του ΕΚΑΒ όταν τον ρώτησε ο Αντιπρόεδρος πως προσεγγίζουν τα χωριά τον Χειμώνα. << Μπροστά πάει το τρακτέρ και πίσω ακολουθεί το Ασθενοφόρο ….>> , είπε.

Ο κος Μυλωνάς έδειξε ότι επιθυμεί να περατώσει παθογένειες του παρελθόντων και ζήτησε την βοήθεια όλων.

Αναφέρθηκε και στο Ασθενοφόρο που χάρισε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ στο ΕΚΑΒ , λέγοντας ότι θα παραμείνει στα Τρίκαλα και αύριο,  για  να συναντήσει τον Ηγούμενο της Μονής. Θέλει να τον ευχαριστήσει για την μεγάλη δωρεά ( Ασθενοφόρο ) και να εκφράσει την θλίψη  του για την αντιμετώπιση  που είχε το όλο θέμα από πλευράς προηγούμενων Διοικήσεων της Υπηρεσίας του.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Σιμορέλης δήλωσε ότι η Καλαμπάκα είναι μια μεγάλη περιοχή που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο , και μέλημα του είναι να την προστατεύει όσο μπορεί.

Πηγή: stagonnews.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews