ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/11/16

Ξεκίνησε το καραβάνι για την υγεία στην Πάτρα - Πορεία από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μέχρι τη Γέφυρα - Θα... «πετάξουν» τους πολιτικούς στη θάλασσα!


Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ξεκίνησε το καραβάνι για την υγεία - Πορεία από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μέχρι τη Γέφυρα-Θα..."πετάξουν" τους πολιτικούς στη θάλασσα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
thebest.gr

Πιάνει Πάτρα σήμερα το καραβάνι για την υγεία. Το ραντεβού δόθηκε για τις 8.30 το πρωί, στο νοσοκομείο του Αγιου Ανδρέα από όλους τους φορείς της υγείας που θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας. Την κινητοποίηση "καραβάνι για την υγεία" διοργανώνουν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

Η πορεία θα περάσει από το κέντρο της πόλης μέσω των οδών Γούναρη και Κορίνθου και θα κατευθυνθεί αρχικά στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ για να καταλήξει στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης όπου αναμένεται να υπάρξει ολιγόωρος συμβολικός αποκλεισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πετάξουν από τη γέφυρα στη θάλασσα ομοιώματα πολιτικών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική που αφορά στην υγεία.

*πρώτη ενημέρωση 07.05πμ

Σ΄ αυτήν την κινητοποίηση, που γίνεται για να αναδείξουμε τα προβλήματα του χώρου της υγείας της περιοχής μας, καλούμε να συμμετάσχουν και ει δυνατόν από την αφετηρία μας στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ αλλά και πολίτες της περιοχής μας", αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".


Πηγή: thebest.grΞεκίνησε το Καραβάνι της Υγείας - Από το "Αγ. Ανδρέας" μέχρι τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
pelop.gr

9:40
Προς το κέντρο της Πάτρας κινείται το Καραβάνι της υγείας. Πριν από λίγο οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν πορεία από το νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" με τελικό προορισμό τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», όπου θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό.

8:30
Με στόχο να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου της υγείας, των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το Καραβάνι της υγείας θα βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στην πύλη του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».
Ο χώρος αυτός έχει οριστεί και ως αφετηρία της πορείας διάσωσης του ΕΣΥ, όπως έχει χαρακτηριστεί.
Η πορεία θα κινηθεί μέσω Γούναρη και Κορίνθου με πρώτο σταθμό τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας όπου θα έχουν ήδη συγκεντρωθεί σωματεία εργαζομένων από νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, όπως και άλλοι κοινωνικοί φορείς.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ και ακολούθως στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», όπου θα πραγματοποιήσουν ολιγόλεπτο αποκλεισμό.
Σε όλη τη διαδρομή οι διοργανωτές επιφυλάσσουν διάφορες δράσεις, με στόχο «να αναδείξουμε με τον δικό μας τρόπο την άσχημη και σκληρή κατάσταση της υγείας, που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο και δυστυχώς παρ' όλα αυτά οι κυβερνώντες περί άλλα τυρβάζουν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου του «Αγ. Ανδρέα».
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας. Ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΕΔΥ και στην Υγειονομική Περιφέρεια, η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας , η Περιφερειακή Ομοσπονδία Αναπήρων.


Πηγή: pelop.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews