ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/11/16

Τo EKAB Καλαμάτας και η σύνδεσή του με τον Περιμετρικό


Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

To EKAB και η σύνδεσή του με τον Περιμετρικό
tharrosnews.gr

Όταν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφέρουν το σταθμό του ΕΚΑΒ στην Τέντα, υπήρξαν πολλοί προβληματισμοί και παράπονα για το σημείο, αφού για να φτάσει ασθενοφόρο σε ένα περιστατικό, ειδικά εκτός πόλης, πρέπει να περάσει από το κέντρο της Καλαμάτας, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την περιοχή της Τέντας.
Πλέον μια νέα λύση μπορεί να αποτελέσει ο Περιμετρικός της πόλης, αφού τα ασθενοφόρα μέσω του κόμβου της Σπάρτης θα μπορούν άμεσα να φύγουν προς ένα εκτός κέντρου συμβάν.
Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι ενώ ο δρόμος είναι θέμα χρόνου να δοθεί στην κυκλοφορία, δεν υπάρχει ικανή συνδετήρια οδός για τον κόμβο της Σπάρτης.
Το Σχέδιο Πόλης της Καλαμάτας έχει προβλέψει μια οδό, που ακόμα παραμένει χωρίς όνομα, σήματα, πεζοδρόμια και φωτισμό, αλλά αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το ζήτημα είναι ότι η οδός αυτή, που είναι πριν από την ταβέρνα του Βάγια (οδός Καλλιπατείρας), λίγο πριν ολοκληρωθεί έχει παραμείνει στενή στα βόρεια και, προφανώς, μη ικανή για να περάσει ασθενοφόρο ή μεγάλο όχημα.
Μήπως πρέπει, επιτέλους, να τελειώσει το θέμα των απαλλοτριώσεων στο σημείο και να γίνει η σύνδεση;
Και κάποια στιγμή στο μέλλον καλό θα ήταν να μπει έστω ένα Stop, πεζοδρόμια και ό,τι άλλο λείπει.
Π.Μπ.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews