ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/11/16

ygeionomikoi.gr: Νοσηλευτές του ΑΡΜΑτος ΠΟΕΔΗΝ στην «υπηρεσία» της ΚυβέρνησηςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Νοσηλευτές του ΑΡΜΑτος ΠΟΕΔΗΝ στην «υπηρεσία» της Κυβέρνησης.
ygeionomikoi.gr

Το τελευταίο και ίσως το πιο εξόφθαλμο δείγμα ακραίου κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι η τοποθέτηση δύο ηγετικών στελεχών του φιλοκυβερνητικού συνδικαλιστικού σχήματος στην ΠΟΕΔΗΝ (ΑΡΜΑ) στις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ).  Η συγκρότηση του ΕΣΑΝ συνοδεύτηκε βεβαίως και με την συμμετοχή αρκετών ακόμα συνδικαλιστών της συγκεκριμένης παράταξης σε λιγότερο προβεβλημένες θέσεις, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού (δείτε την ΕΔΩ).


Το Υπ. Υγείας βαδίζοντας την πεπατημένη που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί και αυτό την «άλωση» του κράτους και τη δημιουργία μηχανισμών για πελατειακή και κομματική εκμετάλλευση. Το ρόλο αυτό φαίνεται ότι τον ανέλαβαν με προθυμία οι συνδικαλιστές του Άρματος στην ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι προφανές ότι η νέα ηγεσία του ΕΣΑΝ θα επιχειρηθεί να λειτουργήσει ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στο Νοσηλευτικό κλάδο. Να δικαιολογήσει τα μνημονιακά μέτρα που συνθλίβουν εργασιακά και οικονομικά τον νοσηλευτικό κλάδο. Να αξιοποιήσει τις όποιες δυνατότητες για να συγκαλυφθεί η εργασιακή εξουθένωση του Νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας.

Βεβαίως η απόφαση αυτή δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση με αποφάσεις των διορισμένων διοικητών στα Νοσοκομεία διαμορφώνει τον δικό της κομματικό στρατό με τοποθετήσεις «δικών της παιδιών» σε κρίσιμες θέσεις  σε νοσηλευτικές διευθύνσεις και τμήματα.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας της ηγεσίας των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «αποδίδει καρπούς». Τα περί αυτονομίας του κινήματος και η σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές είναι απλώς για τα «μάτια του κόσμου».

Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμα φορά. Ας μην εξεγείρεται λοιπόν η ηγεσία του Άρματος όταν της καταλογίζουμε ότι έχει «πιάσει πάτο» αναλαμβάνοντας εργολαβικά την υπεράσπιση των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών.


Πηγή: ygeionomikoi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews