ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/12/16

Κάλεσμα της ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ για δυναμική συμμετοχή σε Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και στην Πορεία Διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου-Παναττική Στάση Εργασίας ΠΟΕΔΗΝ/ΕΚΑΒ την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη


Τρίτη, 13/12/2016
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.
13-12-2016
Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή σε Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και στην Πορεία Διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου-Παναττική Στάση Εργασίας ΠΟΕΔΗΝ/ΕΚΑΒ την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ Ε.Ε. για το 2016 και ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2017, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ (10π.μ. έως τέλος της βάρδιας για το ΕΚΑΒ) και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα ο χώρος μας, το ΕΚΑΒ, χτυπιέται και δοκιμάζεται καθημερινά. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό, η συνεχής αύξηση του όγκου εργασία μας, οι συνεχείς περικοπές των αποζημιώσεων μας αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εκτός έδρας μετακινήσεων, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση (δυνατότητα ανάθεσης επίγειων και εναέριων διακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες Ν. 4430), η στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς ΟΤΑ και οποιασδήποτε ειδικότητας υπάρχει διαθέσιμη σε φορέα της υγείας, η πρόχειρη και επικίνδυνη «ανάπτυξη» με την δημιουργία βάσεων ΕΚΑΒ για μικροκομματικά οφέλη, οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις, οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι διώξεις σε μη αρεστούς, έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχή υποβάθμιση της δουλειάς μας και την απαξίωση του ρόλου μας ως διασώστη/πλήρωμα ασθενοφόρου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 10π.μ. – 15μ.μ. (10π.μ. έως τέλος της βάρδιας για το ΕΚΑΒ) και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10π.μ.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, όπου θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δρομολογηθούν οι λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ.

Η Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει από το πρωί. Καλούνται όσοι συνάδελφοι μπορούν να παρευρεθούν.

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.
 • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου. Μονιμοποίηση των διασωστών με συμβάσεις έργου. Μόνιμες προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού.
 • Νέα Ασθενοφόρα οχήματα. Υλικοτεχνική υποδομή.
 • Απόσυρση της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος. Η εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Άμεση ένταξη των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κ.Υ. στο ΕΚΑΒ.
 • Κατάργηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΕΚΑΒ με την ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ ΑΕ στην Σαντορίνη.
 • Ένταξη της ειδικότητας μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 • Εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανόνων για Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.
 • Καταβολή και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς περικοπές. Δαπάνη Ετοιμότητας.
 •  Ένταξη στα ΒΑΕ.
 •  Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων αμοιβών.
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Μνημονίων – ΑΝΑΚΤΗΣΗ Μνημονιακών απωλειών
ΠΟΛΕΜΑΜΕ την ιδιωτικοποίηση της Υγείας ΕΣΑΝ Α.Ε. – ΑΕΜΥ Α.Ε. – ΕΚΑΒ

Αποκρούουμε την ολομέτωπη επίθεση που στόχο έχει να αφαιρέσει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει: Το δικαίωμα στην δουλειά μας, Την δωρεάν περίθαλψη, Τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και όλης της υγείας.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews