ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/12/16

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΒ – 2: Πρόταση αξιοποίησης συναδέλφων με προβλήματα υγείας στην εκπαίδευση κοινωνικών ομάδων

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η σφήκα του Εκαβ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΒ – 2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΒ -2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ριζοσπαστική Ενότητα ευχαριστεί τους συναδέλφους που την εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους στις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο και δεσμεύεται (παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες δίωξης των μελών της) να συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση συλλογικών πρακτικών που αφορούν και αποφασίζονται από το σύνολο και για το σύνολο των εργαζομένων, με γνώμονα την πλέον δίκαιη και εύρυθμη λύση.
Στα πλαίσια αυτής της λογικής, η Ριζοσπαστική Ενότητα πιστεύει στη δυνατότητα μετουσίωσης ενός τεράστιου και ανεκμετάλλευτου φυσικού χώρου στο πεδίο της εκπαίδευσης πολιτών, μαθητών κλπ., στον οποίο μπορούν και επιβάλλεται να αξιοποιηθούν οι εν λόγω συνάδελφοι.
Κατά συνέπεια, προτείνει την άμεση έναρξη εφαρμογής σχεδίου δραστικής «επέμβασης» και «επέκτασης» της υπηρεσίας στο χώρο της εκπαίδευσης, θέτοντας με τον τρόπο αυτό τα θεμέλια της ουσιαστικής ανάπτυξης της παιδείας των πολιτών στο χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας και συμβάλλοντας στην απαλλαγή των συναδέλφων από την αναγκαστική ενασχόλησή τους με αλλότρια, μη συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους, καθήκοντα.
Εν προκειμένω, οι πρόσφατες ενέργειες της Διοίκησης στη σύμπτυξη των τηλεφωνικών κέντρων ορισμένων νομών (Κιλκίς, Βόλος) έθεσε ορισμένο αριθμό συναδέλφων σε κατάσταση επαγγελματικής δράσης «άνευ αντικειμένου». Προτείνουμε την αξιοποίηση των συναδέλφων αυτών, αλλά και όσων αποδεδειγμένα αδυνατούν να εργαστούν σε ασθενοφόρο, στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης κοινωνικών ομάδων, μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένου πλάνου με χρονοδιάγραμμα δράσης.
Συγκεκριμένα, στο νομό Κιλκίς λειτουργούν 28 Δημοτικά Σχολεία, 16 Γυμνάσια, 10 Λύκεια και 5 Σχολές Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ενώ στο Βόλο λειτουργούν 63 Δημοτικά, 38 Γυμνάσια , 21 Λύκεια και 15 Σχολές Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Είναι εύκολα κατανοητό ότι οι εν λόγω συνάδελφοι, εφόσον δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο ενδοϋπηρεσιακά, όχι μόνο μπορούν να αξιοποιηθούν κατά το βέλτιστο τρόπο από την υπηρεσία στον τομέα αυτό, αλλά –ενδεχομένως- δεν θα επαρκούν για να καλύψουν εκπαιδευτικά το σύνολο των μαθητών των συγκεκριμένων νομών, πόσο δε μάλλον και άλλων κοινωνικών ομάδων.
Η Ριζοσπαστική Ενότητα καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν και να προωθήσουν την παραπάνω πρόταση, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες στους τομείς δράσεις του ΕΚΑΒ και θέτει τα θεμέλια για εδραίωση του συνεκτικού του ρόλου στον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδείας εν γένει.

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews