ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/12/16

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Παραλύει η Θεσσαλονίκη λόγω της απεργίας- Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα σήμερα λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
dikaiologitika.gr

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.


Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι καλεί για απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που συνεχίζονται. Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην "καρδιά" των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι, μετά τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους εξέδωσε και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενώ τονίζει ότι «η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του 'Αρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία».

Το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔY αποφάσισε, επίσης, τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στη σημερινή πανεργατική απεργία. «Η κυβέρνηση, σε συμφωνία με το κουαρτέτο, ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ».

Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι «συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων για την πανεργατική απεργία σήμερα, στις 10:30 π.μ., στην Ομόνοια». Η προσυγκέντρωση, όπως γνωστοποίησε, θα γίνει στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ διεκδικεί τα εξής:
«Διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από 01.01.2017, και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.

Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ. 'Αρση του νόμου για ποινικές-αστικές-πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών. Παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες. Διεκδικούμε 3.000 νέες προσλήψεις, για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας, που έχουν απογυμνωθεί, ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων, που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.

'Αρση του αποκλεισμού της ΤΕ κατηγορίας από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων».
Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) συμμετέχει, επίσης, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Η ΟΤΟΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ενώνει τη φωνή και τη δύναμή της με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σήμερα και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα το πρωί στις 8:00 στο υπουργείο Υγείας, με το σύνολο των αιτημάτων τους, και επιμένοντας στην άμεση απαίτηση για τη μη απόλυση των επικουρικών επιμελητών γιατρών.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).Παραλύει η Θεσσαλονίκη λόγω της απεργίας- Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
seleo.gr

Γενική πανελλαδική απεργία σήμερα με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα να απεργούν.

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση- ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συλλογικότητες, σωματεία και φορείς της πόλης.

Στις 10.00, ανεξάρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα  και πορεία στους κεντρικούς δρόμους με  επιστροφή στην Καμάρα, θα πραηματοποιήσει το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Στις 10:30 στην Καμάρα επίσης η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού συμμετέχει στην απεργία και την πορεία που θα γίνει, στην οποία συμμετέχουν και άλλες ργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.  Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Θες/νίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού τονίζεται: «Η καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως κι ο νέος αντεργατικός νόμος, καταλύει το δικαίωμά μας στη ζωή. Η επιτροπή συμμετέχει με δικό της μπλοκ».

Στις 10.30 η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Στο ίδιο σημείο θα βρίσκονται και οι ενώσεις συνταξιούχων του νομού Θεσσαλονίκης. Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους με κύριο αίτημα τους, την απόδοση στο ακέραιο όλων των συντάξεων,  την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και όλα όσα τους έχουν περικόψει, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, ζητάει μεταξύ άλλων «την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% των 751 ευρώ.Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους».

Στις  11.00  το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  μπροστά από το κτίριο του θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Χειρόφρενο τραβούν την Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του: ''Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Για πολλοστή φορά είμαστε αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.''

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης,συμμετέχει στην απεργία  σε ανακοίνωση του αναφέρει: '' εκτιμώντας ότι την πραγματική οικονομία και την αγορά την έχουν οδηγήσει στον δρόμο της διάλυσης, συμμετέχει στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του στις κυβερνητικές τακτικές για την οικονομία. ''

Πηγή: seleo.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews