ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/12/16

Τεράστια έλλειψη ασθενοφόρων 4Χ4 στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας- Το περιστατικό στο Σκλήθρο φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα


Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τεράστια έλλειψη ασθενοφόρων 4Χ4 στη Θεσσαλία- Το περιστατικό στο Σκλήθρο φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα
onlarissa.gr

Το χθεσινό περιστατικό με την μεταφορά 80χρονης από το Σκλήθρο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κόλλησε στο χιόνι φέρνει στην επικαιρότητα το πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρων 4Χ4 σε ολόκληρη την Θεσσαλία η οποία έχει ένα τεράστιο ορεινό όγκο να καλύψει υγειονομικά.

Στην Λάρισα η κατάσταση είναι τραγική. Το μόνο 4Χ4 όχημα στο ΕΚΑΒ είναι η κινητή μονάδα. Ένα δεύτερο όχημα που ήταν 4Χ4 είναι χαλασμένο και στην άκρη με πρόβλημα στην μηχανή.

Ίδια κατάσταση και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο που έχουν μόνο από έναν τέτοιο ασθενοφόρο.
Θα μπορούσε να έχει λυθεί το πρόβλημα;

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ κάθε περιοχή θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει ένα ασθενοφόρο επιπλέον. Ο διαγωνισμός που τελικά ακυρώθηκε στα τέλη του 2015 για την Θεσσαλία έδινε 186 νέα οχήματα εκ των οποίων τα 4-5 4Χ4. Ακόμη κι αν το πρόβλημα δεν θα λυνόταν εξ ολοκλήρου θα υπήρχε τουλάχιστον δεύτερο ασθενοφόρο αυτού του τύπου σε κάθε περιοχή. Αν χαλάσει το υπάρχων μπορεί να πει κανείς πως θα κατεβάσει από ορεινό χωριό το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έναν- για παράδειγμα- ηλικιωμένο ασθενή χωρίς να κολλήσει  στο χιονιά;

Πηγή: onlarissa.gr

Φωτογραφίες  Facebook Άσπα Φράγιου

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews