ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/16

Εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ Πιερίας στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης


Πέμπτη, 15/12/2016
ΕΚΑΒNews

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας στο ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς
blogs.sch.gr

Την Τετάρτη 14-12-2016, τις πρώτες διδακτικές ώρες, οι διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας, πραγματοποίησαν εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη μνήμη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας,Κατέφθασαν στις 8 το πρωί με όλο τον εξοπλισμό τους, αλλά κυρίως με τη διάθεσή τους να δείξουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τεχνικές που μπορεί να σώσουν ζωές.

Ξεκίνησαν με μια θεωρητική εισήγηση και επίδειξη για το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε περιπτώσεις που κάποιος ασθενής φαίνεται να χρειάζεται ΚΑΡΠΑ. Έπειτα, αφού χώρισαν τους μαθητές σε ομάδες, έκαναν πρακτική εφαρμογή και έδωσαν την ευκαιρία στους ίδιους τους μαθητές να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πλαστικές κούκλες-προσομοιωτές.


Έδωσαν ακόμα οδηγίες αντιμετώπισης περιπτώσεων που μπορεί να αφορούν πνιγμό από ξένο σώμα, λιποθυμία, επιληπτικές κρίσεις ή και κρίσεις πανικού.

Όλοι τους επικοινωνιακοί, πολύ πρόθυμοι, φιλικοί με τα παιδιά, με εμπεριστατωμένη γνώση και μεγάλη αγάπη για τη δουλειά τους, κατάφεραν  όλοι οι μαθητές να τους παρακολουθούν καθηλωμένοι και να διαγκωνίζονται για τη συμμετοχή τους στην πρακτική εφαρμογή των οδηγιών.

Οι μαθητές και οι διδάσκοντες του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας, Παπαδημητρίου Ευάγγελο, Τερζίδη Νικόλαο, Φουρκιώτη Αντώνιο, Χαλάτση Νικόλαο και Χαρίση Δέσποινα, γι’ αυτό το μάθημα ζωής που προσέφεραν.Πηγή: blogs.sch.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews