ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/12/16

Απολογισμός της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης από το ΕΚΑΒ-Φωτογραφίες-Βίντεο


Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ανάδειξη των παρεμβάσεων εκπαίδευσης και πρόληψης στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης από το ΕΚΑΒNews

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης από το ΕΚΑΒ

Η «4η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» υλοποιήθηκε με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και την υποστήριξη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΕΚΑΒ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ 22/12/2016
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2016 – Το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά και της ανάδειξης του πλούσιου κοινωνικού του έργου, καθιέρωσε σε ετήσια βάση τη διοργάνωση Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.

Η φετινή 4η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, η οποία ήταν αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από 12 έως 19 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της 4ης Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.K.A.B.), με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», έδωσε το παρών σε 35 σημεία σε μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποίησε παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης, ήτοι:
  • Δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕD),

  • Διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό, προβλήθηκαν ενημερωτικά βίντεο, δόθηκαν ομιλίες, και πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε κοινωνικούς φορείς,

  • Δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ και αναδείχθηκε το πολύπλευρο κοινωνικό έργο του Ε.Κ.Α.Β. το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
  • τους φορείς σε όλη τη χώρα που στήριξαν για άλλη μια φορά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και προσφορά του ΕΚΑΒ, θέτοντας τις αντίστοιχες τοπικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα τους.

  • τους Διευθυντές της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ και των Παραρτημάτων, το Τμήμα Εκπαίδευσης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους διασώστες, το διοικητικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, που συμμετείχαν ως εκπαιδευτές ή/και βοήθησαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιτυχημένης παρέμβασής μας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε περισσότερο από όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας, συμμετείχαν μαζικά και δικαίωσαν σε τόσο μεγάλο βαθμό την προσπάθειά μας.

Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά, ότι θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Σταθερή επιδίωξή μας παραμένει, η αναβάθμιση των υπηρεσιών παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας προς τους πολίτες, η εδραίωση κουλτούρας πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, η μετάδοση μηνύματος αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Μπορείτε να αναζητήσετε  φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ.

Καλή χρονιά με υγεία και αλληλεγγύη!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Ανάδειξη των παρεμβάσεων εκπαίδευσης και πρόληψης στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης από το ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΒΟΥΡΒΑΧΟ ΝΑ ΓΕΛΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΜΠΡΑΒΟ
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews