ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/12/16

Αναβάθμιση των δομών υγείας στη Δυτική Μακεδονία - 8 μεταθέσεις διασωστών την νέα χρονιά!


Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας κο Γιαννακίδη, η διοίκηση του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε ότι μέσα στη νέα χρονιά θα γίνουν 8 μεταθέσεις διασωστών στην Δυτική Μακεδονία!

Αναβάθμιση των δομών υγείας στη Δυτική Μακεδονία
onmed.gr

Η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, της ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, προϋπολογισμού 3,1 εκ. € και της αποκατάστασης της υγρομόνωσης της στέγης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, προϋπολογισμού 425,4 χιλ. ευρώ, ανήκουν στη σειρά έργων, τα οποία υλοποιεί και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές Υγείας.

Αυτό ανάφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, που ήταν αίτημα δεκαετιών, θα απαιτηθούν περίπου τρεισήμισι χρόνια, ενώ κατά πολύ μικρότερος θα είναι ο χρόνος για την αποκατάσταση της υγρομόνωσης της στέγης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Γιαννακίδης σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση εξοπλισμού στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να ενταχθούν και αυτά στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί ως συνεχιζόμενα έργα αυτά της ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, όπως επίσης της Μαιευτικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας επισήμανε ότι ήδη έχουν έρθει 42 επικουρικοί γιατροί, ενώ αναμένονται άλλοι οκτώ. Αναμένονται επίσης και μόνιμοι ειδικοί γιατροί, οι οποίοι καθυστέρησαν καθώς υπήρξε διαδικαστικό ζήτημα με την επιλογή τους.

Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν υπάρχει και στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ προσωπικό για το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι στις «έντονες διαμαρτυρίες» της Περιφέρειας, η διοίκηση του ΕΚΑΒ απάντησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ μόνιμοι διασώστες από την Αττική, οι οποίοι έχουν ζητήσει μετατάξεις για τη Δυτική Μακεδονία και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα υλοποιηθεί μέσα στη νέα χρονιά.

Δημοσιεύτηκε 29/12/2016

Πηγή: onmed.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews