ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/16

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων 
Θεόδωρο Γαλιατσάτο
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στον Θόδωρο εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας
kefalonia.net

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας και συγκεκριμένα ο Γ.Γ. Σπύρος Καράπαπας, ο ταμίας Γρηγόρης Μενύχτας και το μέλος Θωμάς Μπαντάς.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζήτησαν τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τη συνδρομή του στην προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που κυρίως έχουν σχέση με την εξεύρεση στέγασης για το ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και την στελέχωσή του με ικανοποιητικό αριθμό εργαζομένων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αξιόπιστα στα περιστατικά που χρήζουν αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να συνδράμει την προσπάθειά τους για εξεύρεση κτιρίου κατάλληλου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, είτε με ακίνητο ιδιοκτησίας της ΠΙΝ είτε με άλλο δημόσιο ακίνητο που μπορεί να διατεθεί, ενώ συζήτησαν και την πιθανότητα ένταξής του κτιρίου, για την αποκατάστασή του, σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Επίσης ενημέρωσαν τον κ. Γαλιατσάτο ότι το ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα λειτουργεί με 8 εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν τρεις βάρδιες ημερησίως και 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο. Θα πρέπει να ενισχυθεί η δύναμή μας, τόνισαν, ώστε ο χρόνος ανταπόκρισης στα περιστατικά να είναι άμεσος. Ως πρώτο στόχο, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, θέτουν την κάλυψη της περιοχής της Νότιας Κέρκυρας, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα περαιτέρω ενίσχυσης της Υπηρεσίας με ασθενοφόρα, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενημερώνοντας ότι η προμήθεια 6 ασθενοφόρων που κατάφερε να εξασφαλίσει η Περιφερειακή Αρχή για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα Ιόνια Νησιά ήταν απολύτως απαραίτητη. “Ήμασταν τυχεροί, γιατί η Αθήνα, η Πελοπόννησος και άλλες περιοχές δεν κατάφεραν  να εξασφαλίσουν προμήθεια ασθενοφόρων” δήλωσαν.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την προμήθεια περισσότερων ασθενοφόρων στα Ιόνια Νησιά, τόνισε όμως ότι θα πρέπει με συνεργασία να ακολουθηθεί προσεκτική και αξιόπιστη διαδικασία, ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές με ενστάσεις και ακυρώσεις. Όσον αφορά την εξεύρεση κτιρίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα εξετάσει τις πιθανές λύσεις και θα προσπαθήσει από την πλευρά του να βοηθήσει στην τελική ευόδωση του αιτήματος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πάγια θέση του ότι θα πρέπει να ανασυσταθεί η Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρχει ενιαία και στοχευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγεία στα Ιόνια Νησιά καθώς και για την αναγκαιότητα ενιαίας Περιφερειακής υπηρεσίας των ΕΚΑΒ στα Ιόνια για την καλύτερη ενίσχυση της δομής και την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των περιστατικών στη νησιωτική περιοχή του Ιονίου.

Οι δύο πλευρές θα βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ.

Πηγή: kefalonia.net


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος/

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews