ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/12/16

Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ: Παράνομη χρήση του επαγγελματικού τίτλου του Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα καθήκοντα των Διασωστών


Τετάρτη, 14/12/2016
ΕΚΑΒNews

Παράνομη χρήση του επαγγελματικού τίτλου του Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα καθήκοντα των ΔιασωστώνΠρος: 1)Αν Υπουργό Υγείας Κ. ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΥΛΟ
         2) Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Κα. ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ

Κοιν : Πρόεδρο Δ.Σ ΕΚΑΒ Κ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ

Θέμα: «Παράνομη χρήση του επαγγελματικού τίτλου του Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα καθήκοντα των Διασωστών

Όπως γνωρίζετε, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, 56 θέσεις ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘ/ΡΩΝ στο ΕΚΑΒ και 112 θέσεις ΟΔΗΓΩΝ - ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ σε φορείς της υγείας.
Στην πρόσκληση καλείται τους ενδιαφερομένους να συνάψουν συμβάσεις έργου για τις ειδικότητες που ζητάτε τόσο για την Κ.Υ του ΕΚΑΒ όσο και για τα Παραρτήματα Συγκεκριμένα για την ειδικότητα των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ που η κάθε περιφέρεια ζητά, χρησιμοποιείται λάθος και αυθαίρετα ο τίτλος ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ.
Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να σας ενημερώσουμε τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία και να σας ενημερώσουμε ότι η ανωτέρω αναφορά: «ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘ/ΡΩΝ» συνιστά παράνομη χρήση του επαγγελματικού τίτλου του Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 62 με το ΦΕΚ 70Α 22/3/2007 «από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καθιερώνεται ο επαγγελματικός τίτλος και τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Διασωστων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1486 Β 16/7/2015 ορίζονται οι προϋποθέσεις για την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος του «Διασώστη Πληρώματος Ασθενοφόρου»
Σύμφωνα με την προκήρυξη στο πλαίσιο των προσόντων και για των ΚΩΔ. Β4 φαίνετε καθαρά πως οι προϋποθέσεις πρόσληψης για τις θέσεις αυτές αφορούν την ειδικότητα Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου και όχι την ανύπαρκτη ειδικότητα του «Διασώστη/ Οδηγού»
ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
Σας καλούμε όπως, σε συμμόρφωση με την κείμενη Νομοθεσία, να προβείτε σε ορθή επανάληψη της ανωτέρω δημόσιας πρόσκλησης και των παραρτημάτων αυτής, καθώς και σε διόρθωση κάθε σχετικού εγγράφου ή σύμβασης ή σε κάθε αναγκαία ενέργεια (ανακατανομή θέσεων) με διόρθωση της ειδικότητας «ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘ/ΡΩΝ» στο ορθό «ΔΕ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ» καθώς και όπως παραλείψετε κάθε μη σύννομη χρήση του επαγγελματικού τίτλου του Διασώστη/Διασώστριας στο μέλλον σε κάθε σχετικό έγγραφο ή σύμβαση και γενικά σε κάθε σχετική σας ενέργεια.

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΕΚΑΒ

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   ΒΕΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews