ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/16

Ακόμα μια φορά δεν προβλέπεται καμία θέση διασώστη/πληρώματος ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα-Το Σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για πολίτες δεύτερης κατηγορίας!


Πέμπτη, 15/12/2016
ΕΚΑΒNews

Διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων για την εξαίρεση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας από προσλήψεις ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ/ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ παρά τις διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Π. Πολάκη!

Δείτε την σχετική απάντηση του υπουργού σε ερώτηση της Βουλευτή Φωτεινής Βάκη για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ θεωρεί τους πολίτες του νησιού μας δεύτερης κατηγορίας.

Ακόμα μια φορά δεν προβλέπεται καμία θέση διασώστη/πληρώματος ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα
startmedia.gr

Ούτε σ' αυτή την προκήρυξη ΟΑΕΔ σε φορείς υγείας δεν προβλέπεται καμία θέση για διασώστη/πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ, ούτε θέση πληρώματος ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Κέρκυρας!

Το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, αντιμετωπίζει πάγια και διαρκή προβλήματα, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, «η κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του νησιού μας, καθώς και το αξιόμαχο των εργαζομένων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν».

Η ενίσχυση σε προσωπικό από το Υπουργείο Υγείας για άλλη μία φορά δεν υλοποιήθηκε. Ούτε στην τελευταία προκήρυξη μέσω ΟΑΕΔ σε φορείς της υγείας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ/ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας αλλά ούτε και ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και στα αφημένα στην τύχη τους Κέντρα Υγείας του νησιού μας.

Λίγους μήνες πριν, για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δεν υπήρχε και πάλι ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ/ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ σε προκήρυξη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουμε σε προσωπικό.
Σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών υγείας θα βγει προκήρυξη του ΕΚΑΒ με 100 θέσεις ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ/ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ. Αν και το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δεν περιέχονταν στην αρχική κατανομή, έχουμε δεσμεύσεις τόσο από βουλευτές του νησιού μας όσο και από κυβερνητικά στελέχη ότι τελικά θα υπάρχουν θέσεις για το νησί μας έστω και λίγες.

Προφανώς τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι σε ανακοίνωσή-διαμαρτυρίας τους, αναφέρουν: «βάσει των παραπάνω, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ να πράξει τα δέοντα. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαφές ότι το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ θεωρεί τους πολίτες του νησιού μας δεύτερης κατηγορίας.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την διάκριση που υφίσταται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μας»

Πηγή: startmedia.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews