ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/16

Η προκήρυξη και η κατανομή θέσεων


Σάββατο, 17/12/2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Η προκήρυξη και η κατανομή θέσεων

Είναι η δεύτερη σε σειρά προκήρυξη της σημερινής Διοίκησης και αντί για χαρά και ικανοποίηση, έδωσε το έναυσμα για νέο κύκλο γκρίνιας και αλληλοκατηγοριών. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από την κατανομή των θέσεων και όλοι άρχισαν τις δηλώσεις: "Γιατί δεν έδωσε θέσεις εκεί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μεταθέσεις;", "Γιατί έδωσε σε εκείνο το Παράρτημα και όχι στο δικό μας;", "Γιατί στο ένα έχει εντοπιότητα και όχι στο άλλο;" και πάει λέγοντας.
Κάποιοι προχώρησαν σε συμπεράσματα. Ότι κάποιες θέσεις δόθηκαν για να προσληφθούν "δικά μας παιδιά" από το παράθυρο, ή ότι κάποιες είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων Βουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων. Κάποιος βόρειος συνδικαλιστής, κατηγόρησε έμμεσα τους Αθηναίους, ότι παρεμβαίνουν στην κατανομή για να ελέγχουν τα ρουσφέτια των μεταθέσεων για κομματικούς λόγους. Διάβασα μάλιστα δηλώσεις, όπου συνάδελφοι από κάποιο Παράρτημα, κατηγορούν τοπικούς Βουλευτές ότι, δεν έπαιξαν μπάλα δυνατά και τους έφαγαν οι γείτονες. Ωραία νοοτροπία. Να ζητάμε από τους άλλους αξιοκρατία, αλλά εμείς να δουλεύουμε  ρουσφετολογικά και ψηφοθηρικά για να κάνουμε την δουλειά μας. Αυτός είναι ο ρόλος των τοπικών Σωματείων.
Όλο το φταίξιμο βέβαια γι' αυτόν τον χαμό, όπως και για τον άλλον των μεταθέσεων, βαρύνει την Διοίκηση, για δύο λόγους: Δεν έκανε καμία αλλαγή στους κανονισμούς, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο σάπιο καθεστώς των προσλήψεων και των μεταθέσεων. Και αν η λέξη "σάπιο" θεωρηθεί βαριά, την παίρνω πίσω και να το δούμε αλλιώς. Το ΕΚΑΒ ως Πανελλαδικός Οργανισμός έχει ιδιαιτερότητες που τις βλέπουν και οι τυφλοί και δεν μπορεί να λειτουργεί βάσει κανόνων οι οποίοι ισχύουν για όλον τον Δημόσιο Τομέα. Εκτός αν μας βολεύει, επειδή όντως θέλουμε τα ρουσφέτια. [Να αναφέρω εδώ εκτός θέματος, πως ούτε η μισθοδοσία των Διασωστών έπρεπε να είναι όμοια με των άλλων Πολιτικών Υπαλλήλων].
Το άλλο λάθος της Διοίκησης, όπως και στην περίπτωση των μεταθέσεων είναι ότι, δεν βγαίνει επίσημα (και όχι με ανακοινώσεις συνδικαλιστικού φορέα που την στηρίζει) να εξηγήσει το πως και το γιατί. Δίνει έτσι το δικαίωμα στον όποιο καλοπροαίρετο, ή κακοπροαίρετο να ερμηνεύει τις ενέργειές της όπως θέλει.
Και μια και αναφέρθηκα σε οριστικές λύσεις, θα ήθελα να πω ότι, τίποτα δεν αλλάζει κρατώντας ισορροπίες. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, οι οποίες θα τελειώσουν το ρουσφέτι, ή την υποψία ρουσφετιού στις προσλήψεις και στις μεταθέσεις (επειδή αυτά τα δύο πάνε πακέτο). Και αν μία Διοίκηση θεωρεί τον εαυτό της τίμιο και κάνει σωστή χρήση του Νόμου, θα πρέπει να τον αλλάξει ώστε να θωρακίσει τον Οργανισμό στην περίπτωση που την διαδεχθεί μία σκάρτη ρουσφετολογική.
Το πρόβλημα θα τελειώσει μια για πάντα, με την πλήρη και ανεξαρτήτως αιτιολογίας κατάργηση των μεταθέσεων - μετατάξεων - απόσπασης σε αλλότρια καθήκοντα, αλλαγής ειδικότητας κλπ στο ΕΚΑΒ.
Επιπλέον, ανεξάρτητες προκηρύξεις για κάθε Παράρτημα και εντοπιότητα παντού, ειδικά στην Αττική.

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 17/12/2016, 11:33 π.μ.


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews