ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/16

Αναγνώριση ειδικότητας. Πόσοι την θέλουν πραγματικά;


Πέμπτη, 15/12/2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Αναγνώριση ειδικότητας. Πόσοι την θέλουν πραγματικά;

Πολλή συζήτηση γίνεται, όλα τα χρόνια, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί σημαντικά. Την ξεκίνησαν άτομα με πραγματικό ενδιαφέρον για την ειδικότητα, αλλά δεν υπήρξε διέξοδος, επειδή κανείς (Διοίκηση, συνδικαλιστές, Κυβέρνηση) δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα, για λόγους ρουσφετολογικούς. Ξαφνικά ήρθε η Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ)  και από το πουθενά, καθιέρωσε την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Έγραψα τότε ότι, είναι κίνηση χωρίς σημασία, αν δεν νομοθετηθεί η πρόσληψη Διασωστών στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ελάχιστοι έδωσαν σημασία και η Διοίκηση καμία κίνηση δεν έκανε προς αυτή την κατεύθυνση.
Πριν λίγο καιρό, η συζήτηση ξαναπυροδοτήθηκε, για λόγους αντιπολιτευτικούς προς την Διοίκηση, η οποία καθιέρωσε την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Μπήκε στην ίδια ατζέντα με τα παλιά ασθενοφόρα, τους ακάλυπτους τομείς, τις ελλείψεις υλικών κλπ. Τις τελευταίες μέρες απέκτησε ιδιαίτερη ένταση, λόγω μιας προκήρυξης για την πρόσληψη συμβασιούχων. Παρακολουθώ την συζήτηση και τις αναρτήσεις στο facebook και αντί επιχειρημάτων και αντιπαραθέσεων, βλέπω μόνο κραυγές για πουλημένη Διοίκηση και ρουφιάνους συναδέλφους. Το σημαντικότερο που παρατηρώ όμως είναι, ότι δεν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Μόνο από απόφοιτους ΙΕΚ και κάποιους σκόρπιους αντιπολιτευόμενους. Δηλαδή αν έρθει στην Κυβέρνηση άλλο Κόμμα, θα φύγουν από την συζήτηση οι σημερινοί συμμετέχοντες και θα τους αντικαταστήσουν ΣΥΡΙΖέοι. Σταθεροί θα μείνουν οι απόφοιτοι ΙΕΚ και κάποιοι γραφικοί.
Υπάρχει και άλλη μια επαγγελματική κατηγορία, η οποία αγωνίζεται για αναγνώριση ειδικότητας, πολύ περισσότερα χρόνια από μας. Μια κατηγορία, όχι απλά εργαζόμενων Δ.Υ., αλλά επιστημόνων. Οι γιατροί που παλεύουν από τα μέσα της δεκαετίας του 90, για την καθιέρωση της επειγοντολογίας.
Είναι πολύ ισχυρότερη ομάδα από μας, έχοντας στην πρωτοπορία του αγώνα τους καθηγητές της Ιατρικής. Τρώνε την μία πόρτα πίσω από την άλλη, έχοντας να αντιπαλέψουν, όχι Κυβερνήσεις και Διοικήσεις, αλλά τεράστια συμφέροντα μέσα στον χώρο τους. Χωρίς κραυγές και αφορισμούς, περί ρουφιάνων, γλυφτών και πουλημένων, εργάζονται αργά και αθόρυβα για τον σκοπό τους, άσχετα με το Κόμμα που κυβερνάει. Ξέρουν πόσοι είναι, ποιοι είναι και τι θέλουν. Έχουν σκοπό και επιστημονικά επιχειρήματα. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα το καταφέρουν. Μόλις το πετύχουν, να πάμε να μας πουν τον τρόπο, για να το κάνουμε κι εμείς.

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 14/12/2016, 8:32 μ.μ.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. φιλε κερκ σωστα τα λες το μονο που πρεπει να επιδιωξουμε οχι μονο αναγνψριση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΑΕΙ ετσι μονο θα εχουμε υποσταση σε ολοπ τον κλοσμο κουραση ποπλλη μεν αλλα για να δουμε ποιος θα παει να ανβαθμισθει μεσα απο δυσκιλιεσ των εξετασεων και της επαναλάμβανομενησ αξιολογησης παντως οι εργατοπατερες αποκλειεται να το προωθσησουν γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΛΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews