ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/12/16

Εξελίξεις για τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στη Διοίκηση του ΕΚΑΒΤρίτη, 13/12/2016
ΕΚΑΒNewsΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 10π.μ. – 15μ.μ. και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας καλούνται να συμμετάσχουν τα Συνδικαλιστικά Στελέχη της Περιφέρειας όλων των Σωματείων μελών μας.

Θα ακολουθήσει πορεία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, όπου θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει από πολύ πρωί.

Εξελίξεις για τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Στις 7/11/2016 καταθέσαμε Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, καθότι με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους, μείωσαν δραστικά την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ. Εξαιτίας αυτού τίθενται κατ’ εξακολούθηση σε κίνδυνο οι ζωές Ασθενών (έκτακτα περιστατικά) που πεθαίνουν στην άσφαλτο ή στο σπίτι τους, επειδή το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία διέταξε προανάκριση για την διερεύνηση σοβαρών ποινικών αδικημάτων στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ (καλούνται σε ανωμοτί καταθέσεις).

Καταθέσαμε ήδη ως ΠΟΕΔΗΝ στην Ανακρίτρια (Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας) επιβεβαιώνοντας τα καταγγελλόμενα στη Μηνυτήρια Αναφορά.

Ταυτόχρονα στην Ανακριτή συμπληρωματικά την Τρίτη 13/12/2016 καταθέσαμε:
Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ για 70 ρουσφετολογικές μετατάξεις ΔΕ Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, σε Διοικητικές θέσεις. Έτσι αποδυναμώνεται περαιτέρω η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ. Είναι αδίστακτοι. Παίζουν με τις ζωές Ασθενών.
• Πολλά δημοσιεύματα με περιστατικά Ασθενών που κινδύνεψαν ή έχασαν την ζωή τους λόγω καθυστερημένης διακομιδής τους με Ασθενοφόρο.

Ταυτόχρονα επισημάναμε στον Ανακριτή την εγκληματική αδιαφορία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ να βελτιώσουν την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, παρ’ ότι επανειλημμένως συνέβησαν τραγικά περιστατικά λόγω ανυπαρξίας σε πολλές περιοχές του ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας καλύπτει πέντε Νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, και Αιτωλοακαρνανία) και διαθέτει 50 Ασθενοφόρα. Τα 20 Ασθενοφόρα συνεχίζουν να είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες. Κάθε ημέρα 3 Ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα στα συνεργεία για επισκευή. Με 27 Ασθενοφόρα που διατίθενται στη κίνηση είναι αδύνατον να καλυφθούν οι πέντε νομοί. Δυστυχώς πεθαίνουν οι Ασθενείς στο δρόμο.

Μεταξύ των εγγράφων καταθέσαμε ένα ακόμη δημοσίευμα που αφορά έναν 76χρονο στο Μπόσι Καλαβρύτων ο οποίος πέθανε το πρωί 13/12/2016 περιμένοντας να έρθει ασθενοφόρο από το Αίγιο, αφού το Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων δεν είχε Ασθενοφόρο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Στα πλαίσια της Δικαιοσύνης θα επιδιώξουμε με όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε την καταδίκη των αδιόρθωτων Διοικούντων του ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews