ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/12/16

Επτά μήνες μετά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου ΕΚΑΒ Κοζάνης υπογράφτηκε η απόφαση σύνδεσης του ρεύματος από τη ΔΕΗ!!Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Επτά μήνες μετά τα εγκαίνια μετακομίζει επιτέλους το ΕΚΑΒ Κοζάνης στο νέο κτήριο!!

Μετακομίζει επιτέλους το ΕΚΑΒ Κοζάνης στο νέο κτήριο μετά τις γιορτές! – Επτά μήνες μετά τα εγκαίνια υπογράφτηκε η απόφαση σύνδεσης του ρεύματος από τη ΔΕΗ
e-ptolemeos.gr

Εάν το ΕΚΑΒ κινούνταν τόσο αργά κατά τις διακομιδές ασθενών, όσο αργοπόρησε στη διαδικασία μετακόμισης στο νέο κτήριο, τότε θα διακυβεύονταν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ευτυχώς στο καθημερινό τους καθήκον οι διασώστες δίνουν πραγματική μάχη μέρα – νύχτα και τα καταφέρνουν μια χαρά, έστω και με λιγοστό προσωπικό. Όμως για την μεταφορά από το παλιό ακατάλληλο υπόγειο που βρίσκεται δίπλα από το Μαμάτσειο, στο καινούργιο κτήριο, η αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων και πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης, καταρρακώθηκε πλήρως.

Γιατί δεν νοείται επτά ολόκληρους μήνες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια, που τέλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο νέο κτήριο του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη, να μην γίνεται χρήση των σύγχρονων εγκαταστάσεων. Αντιθέτως, προσωπικό και ασθενοφόρα εξακολουθούν να έχουν ως βάση τις απαρχαιωμένες κτηριακές εγκαταστάσεις και λειτουργούν σε άκρως δυσμενείς συνθήκες.

Η αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση, φαίνεται ότι δικαιώνει τον πρόεδρο του σωματείου του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Ο Θωμάς Σαραφίδης μας έλεγε στις αρχές Οκτωβρίου σε ρεπορτάζ που έκανε τότε το «e-ptolemeos.gr» ότι «του Αϊ – Γιαννιού και βλέπουμε αν θα γίνει η μετακόμιση», όταν άλλοι αρμόδιοι δήλωναν ότι θα γίνει «σε λίγες μέρες» ή «στα τέλη Νοεμβρίου».


Πάντως, μέσα σ’ αυτή την απίστευτη αργοπορία, η καλή είδηση είναι ότι μόλις χτες εγκρίθηκε από τη ΔΕΗ η σύνδεση του ρεύματος του νέου κτηρίου του ΕΚΑΒ και υπογράφτηκε η σχετική απόφαση από τον αρμόδιο προϊστάμενο. Εφόσον με το καλό συνδεθεί επιτέλους το ρεύμα, τότε είναι θέμα καθαρά διαδικαστικό του ΕΚΑΒ να κάνει την μετακόμιση, η οποία προσδιορίζεται αμέσως μετά τις γιορτές, το …σωτήριον έτος 2017.
Η ηλεκτροδότηση καθυστέρησε διότι υπήρξε αντίστοιχη αργοπορία με τα πιστοποιητικά των ελεγκτών δόμησης και των ενεργειακών επιθεωρητών. Μόλις πριν από μερικές ημέρες δόθηκε το πιστοποιητικό των ενεργειακών επιθεωρητών, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί το πιστοποιητικό των ελεγκτών δόμησης.

Να σημειωθεί ότι χρειάζεται να μεταφερθεί το τηλεφωνικό κέντρο από το παλιό στο νέο κτήριο, πράγμα που πρέπει να γίνει σε ελάχιστες ώρες. Βεβαίως, το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να μείνει ούτε λεπτό χωρίς τηλεφωνικό κέντρο. Όπως μας είπε ο πρόεδρος του σωματείου, «έχουμε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου να γίνει μέσα σε δύο ώρες, αφού βεβαίως ηλεκτροδοτηθεί το κτήριο». Παράλληλα υπάρχει πρόνοια να μην «νεκρώσει» το τηλεφωνικό κέντρο ούτε στο δίωρο της μεταφοράς. Γι’ αυτό ο Θ. Σαραφίδης δήλωσε ότι «όσο θα γίνεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του τηλεφωνικού κέντρου στο νέο κτήριο, θα συνδέσουμε τα κινητά μας με το τηλεφωνικό κέντρο, ώστε στις κλήσεις του 166 θα απαντούμε μέσω κινητών».

Μετά τη σύνδεση του ρεύματος και της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου, όλα είναι έτοιμα να μετακομίσει επιτέλους το ΕΚΑΒ στις νέες εγκαταστάσεις, «αρκεί να μην στραβώσει κάτι άλλο», όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Πηγή: e-ptolemeos.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews