ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/12/16

Ευχές για Καλή Χρονιά-Ενημέρωση για κατάθεση αγωγών από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 29-12-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών εύχεται σε όλες και όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και στις οικογένειές τους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών ανά την Ελλάδα, ότι κατατέθηκαν οι αγωγές που αφορούν τις περικοπές σε επιδόματα δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας και το κόστος της κατάθεσης καλύφθηκε από το Σωματείο. Το συνολικό ποσό διεκδίκησης ανέρχεται στα 2.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα θα έχετε με διευκρινιστική ανακοίνωση στις αρχές της νέας χρονιάς.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2017 !!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος
Δημόσιο: Πώς θα διεκδικήσετε 13ο & 14ο μισθό - Όλες οι προθεσμίες
aftodioikisi.gr

«Μεγάλα Νομολογιακά βήματα για την αποκατάσταση των περικοπών στις αποδοχές των υπαλλήλων, εργαζομένων που επέφερε το ενιαίο Μισθολόγιο με πρώτα θύματα τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας», χαρακτηρίζει με άρθρο του στην aftodioikisi.gr την απόφαση τουΕιρηνοδικείου Λαμίας που αποκάλυψε η ιστοσελίδα αλλά και την προγενέστερη αντίστοιχη του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης.

Ο κ. Περπατάρης τονίζει ότι ο ο μόνος τρόπος να διεκδικηθούν τα σημαντικά ποσά είναι μέσω της Δικαιοσύνης, καθώς, όπως τονίζει, «δεν επεκτείνεται η ισχύς των αποφάσεων σε όσους δεν προσφύγουν και δεν πετύχουν την έκδοση θετικών δικαστικών αποφάσεων με το όνομά τους».

Παράλληλα ο γνωστός εργατολόγος, συνεργάτης της aftodioikisi.gr, τονίζει ότι «ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της παραγραφής των απαιτήσεων» η οποία, πλην των ιδαχ των ΝΠΙΔ, είναι διετής  συν το τρέχον έτος προσθετοντας με έμφαση: «Επομένως είτε θα πρέπει εντός του τρέχοντος έτους να ασκηθεί (κατατεθεί ΚΑΙ επιδοθεί) η σχετική αγωγή ή να κατατεθεί αίτηση Διαμαρτυρίας για διακοπή της , προκειμένου να μην απωλέσουν οι δικαιούχοι κρίσιμα χρονικά διαστήματα».

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Δημήτρη Περπατάρη στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

Οι δυο αποφάσεις τόσο αυτή του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας όσο και αυτή του Ειρηνοδικείου Λαμίας αποτελούν τα δύο πρώτα μεγάλα Νομολογιακά βήματα για την αποκατάσταση των περικοπών στις αποδοχές των υπαλλήλων , εργαζομένων που επέφερε το ενιαίο Μισθολόγιο με πρώτα θύματα τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας.

Τα ποσά που περικόπηκαν είναι σημαντικά και επομένως μπορεί και αξίζει να διεκδικηθούν δικαστικά, αναδρομικά και ΕΝΤΟΚΑ.

Θα πρέπει όμως οι ενδιαφερόμενοι να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο σημεία :

1. Επειδή πρόκειται για δικαστική διεκδίκηση δεδικασμένο και υποχρέωση καταβολής των επιδικασθέντων ποσών ισχύει μόνο για όσους προσφύγουν δικαστικά. Δεν επεκτείνεται δηλαδή η ισχύς των αποφάσεων σε όσους δεν προσφύγουν και δεν πετύχουν την έκδοση θετικών δικαστικών αποφάσεων με το όνομά τους.

2. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της παραγραφής των απαιτήσεων . Αυτές τις ημέρες και πριν την λήξη του έτους μας αναθέτουν τη δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών τους περικοπών δύο κατηγορίες εργαζομένων/υπαλλήλων, οι ιδιωτικού δικαίου (ιδαχ) του ευρύτερου δημοσίου τομέα, των Δήμων και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ και οι μόνιμοι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι. Πλην των ιδαχ των ΝΠΙΔ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων/υπαλλήλων ισχύει διετής συν το τρέχον έτος παραγραφή κατά την κρατούσα άποψη της Νομολογίας (σχετική Απόφαση Ανωτάτου ειδικού Δικαστηρίου). Επομένως είτε θα πρέπει εντός του τρέχοντος έτους να ασκηθεί (κατατεθεί ΚΑΙ επιδοθεί) η σχετική αγωγή ή να κατατεθεί αίτηση Διαμαρτυρίας για διακοπή της , προκειμένου να μην απωλέσουν οι δικαιούχοι κρίσιμα χρονικά διαστήματα που θα υποπέσουν στην σύντομη παραγραφή που λειτουργεί υπέρ του Δημοσίου και σε βάρος τους.
Δημήτρης Περπατάρης,
Δικηγόρος – Εργατολόγος

Πηγή: aftodioikisi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews