ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/16

Ζητούνται δότες αιμοπεταλίων για την μικρή Παναγιώτα από τη Λευκάδα

Equal Society & Χαμόγελο του Παιδιού στο πλευρό της μικρής Παναγιώτας 
Ζητούνται δότες αιμοπεταλίων

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τα αιμοπετάλια είναι για κοριτσάκι συναδέλφου μας και δίνει μάχη εδώ και μήνες με την επάρατη νόσο. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ζητούνται δότες αιμοπεταλίων για την μικρή Παναγιώτα από τη Λευκάδα
aromalefkadas.gr

Η Equal Society και το Χαμόγελο του Παιδιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την μικρή Πένυ (Παναγιώτα) από τη Λευκάδα, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δύο οργανισμών βρίσκονται ήδη σε επαφή με την οικογένεια και κατέγραψαν τις βασικές και τρέχουσες ανάγκες, αλλά κι όσες θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Οι δύο οργανισμοί, Equal Society και Χαμόγελο του Παιδιού συμφώνησαν ότι θα καλύψουν ολιστικά το πρόβλημα της μικρής Παναγιώτας σε ότι αφορά τη στέγαση της οικογένειας στην Αθήνα, διατροφή, μετακινήσεις, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τυχόν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη συνολική έλλειψη αιμοπεταλίων στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» στο οποίο και νοσηλεύεται η μικρή Παναγιώτα. Όπως και για κάθε προσφορά αίματος έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι δότες πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια αποδοχής. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, στο τμήμα αιμοδοσίας. Οι δότες όμως θα πρέπει να ταξιδέψουν έως την Αθήνα, στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», προκειμένου να γίνει η λήψη αιμοπεταλίων. Η διαδικασία μοιάζει όπως μια απλή αιμοδοσία, αλλά διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται μόνο με ραντεβού.

Η ανάγκη είναι μεγάλη! Όσοι ενδιαφέρονται για να γίνουν δότες αιμοπεταλίων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του οργανισμού Equal Society στο 2117051841, στο 26450 22578 (γραφείο Λευκάδας, κεντρική πλατεία) ή με την παιδίατρο κα Κατερίνα Γεωργάκη 6932.112255 προκειμένου να ενημερωθούν για λεπτομέρειες.

Πηγή: aromalefkadas.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews