ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/12/16

Αγοραίοι ρόλοι


Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αγοραίοι ρόλοι
efsyn.gr

Λένε πως ένας αριστερός κομισάριος, υπουργός μεθερμηνευόμενον, οφείλει να κρατά χαμηλούς τόνους, να στέκει χωρίς επίδειξη δίπλα στην κοινωνία, να εργάζεται σιωπηρά παράγοντας ηχηρό έργο και να εμφανίζεται σπανίως σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις· σε κάθε δέκα προσκλήσεις να αποδέχεται μετά βίας τη μία, όταν τα πρόσωπα των συνομιλητών του στο πάνελ εγγυώνται ότι η συζήτηση θα κυμανθεί σε πολιτισμένο επίπεδο, χωρίς κραυγές και λαϊκιστικού τύπου εξάρσεις. Με τα παραπάνω δεν έχει καμία σχέση ο Παύλος Πολλάκις, όστις πολλάκις παρεκτρέπεται· προτού τον καλέσουν τα ΜΜΕ, βγαίνει στα μέσα μαζικής δικτύωσης, τοποθετείται επί παντός επιστητού και τα κάνει γης Μαδιάμ.

Ισχυρίζονται αρκετοί ότι δουλεύει όντως στο υπουργείο Υγείας και διευθετεί πού και πού προβλήματα που λίμναζαν για καιρό στα συρτάρια, βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις. Παρεπιδημούσα τις προάλλες στη Νάξο, το νοσοκομείο της οποίας πασχίζει στα δίσεκτα χρόνια των μνημονίων να επαληθεύσει, εν μέσω περικοπών, τον βαρύγδουπο τίτλο του. Διοικητική υπάλληλος και καλή μου φιλενάδα, μου αναφέρει κατά καιρούς τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Μου έδειξε, ενώ πίναμε καφέ στην ειδυλλιακή τον χειμώνα προκυμαία της Χώρας, το μικρό σκάφος που μετέφερε στη Σύρα τους ασθενείς, παροπλισμένο πια στο μουράγιο.

Για να καταλάβεις, τόνισε, τούτο το σκαρί είναι από τα ελάχιστα στις Κυκλάδες με στοιχειώδεις υποδομές ασθενοφόρου. Διακομίζονταν μ’ αυτό τα βαριά περιστατικά. Από τα έξι Μποφόρ και πάνω το ταξίδι φάνταζε εξαιρετικά αβέβαιο. Οι γιατροί, αμάθητοι συνήθως στις φουρτούνες, έβγαζαν τα σπλάχνα τους απ’ τη ναυτία κι οι άρρωστοι κατά τύχη διέσωζαν τα δικά τους. Κάθε δρομολόγιο στοίχιζε στο Δημόσιο ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσόν που ανερχόταν σε κάμποσες χιλιάδες ευρώ. Το χρόνιο αίτημα υγειονομικών και κατοίκων για δημιουργία βάσης του ΕΚΑΒ στην Ερμούπολη δεν έβρισκε ανταπόκριση.

Όπως και να ’χει, είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης είτε εξαιτίας αξεπέραστων εμποδίων γραφειοκρατικής φύσης, οι επισφαλείς διαδρομές διαρκούσαν επί συναπτές τετραετίες και σταμάτησαν μόλις πριν από δύο μήνες. Ο σταθμός αεροδιακομιδών σώζει κυριολεκτικά ζωές και μάλιστα με μικρότερο κόστος για τον κρατικό κορβανά. Αξίζουν έπαινοι στην πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους που έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Αγνοώ το μερίδιο συμμετοχής του αναπληρωτή υπουργού σε τούτο τον «άθλο», φρονώ ωστόσο πως, αν ασχολιόταν μεθοδικότερα με παρόμοια «ταπεινά» θέματα, θα ήταν αποδοτικότερος και πιο ωφέλιμος στους πολίτες.

Σπαταλά μολαταύτα ικανό και πολύτιμο χρόνο στα ξεκατινιάσματα μετά του Αδ-όνειδος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, και δη σ’ ένα αγοραίο ύφος που δεν συνάδει με στέλεχος της Αριστεράς. Πολλοί θεωρούν αναιτιολόγητη τη συμπεριφορά του. «Μα είναι μορφωμένος, επιστήμονας, διακεκριμένος γιατρός. Πώς επιτρέπει στον εαυτό του να πέφτει τόσο χαμηλά;» αναρωτιούνται. Νομίζω ότι η απάντηση δεν βρίσκεται τόσο στην πνευματική του κατακρήμνιση όσο στο χτίσιμο της πολιτικής του καριέρας. Παρά τις δήθεν αντιρρήσεις του, ψήφισε ασμένως το μνημόνιο. Ανταμείφθηκε με το υπουργείο. Η άσκηση της εξουσίας τον άλλαξε, αποκάλυψε σωστότερα έναν υποβόσκοντα εαυτό. Τα μπρουτάλ στοιχεία του χαρακτήρα του δυσαρεστούν τους εχέφρονες, γοητεύουν ωστόσο μια κρίσιμη μάζα οπαδών που αρέσκεται στις φωνασκίες και τους ψευτοπαλικαρισμούς. Εκείνος το ξέρει. Και το κάνει ρόλο. Κάτι σαν επιθεωρησιακό νούμερο. Δεν είναι ο μόνος. Η Ελένη Αυλωνίτου και η Εύη Καρακώστα αποτελούν το θηλυκό alter ego του.

Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης

Πηγή: efsyn.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews