ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/12/16

Εργαζόμενοι ΠΟΕΔΗΝ-ΕΚΑΒ: Γιατί χτίσαμε τον τοίχο έξω από το υπ. Υγείας!-Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας, Βίντεο


Τετάρτη, 14/12/2016
ΕΚΑΒNews

Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».


Εργαζόμενοι ΠΟΕΔΗΝ: Γιατί χτίσαμε τον τοίχο έξω από το υπ. Υγείας
real.gr

Σε άλλο επίπεδο πέρασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Φτιάχνοντας με όλα τα απαραίτητα υλικά τσιμέντο στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας και με τη χρήση τσιμεντόλιθων προχώρησαν στο «χτίσιμο» μιας από τις εισόδους στο υπουργείο Υγείας.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον ΑΝΤ1:


YPOYRGEIO YGEIAS από realmedialive με Real. Gr

«Υπουργείο Υγείας κλειστόν λόγω Μνημονίων. Μεταφερθήκαμε στις Βρυξέλλες», αναφέρει ένα από τα πανό που ανήρτησαν στον «τοίχο» του υπουργείου Υγείας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.


Τα πανό έξω από το υπουργείο Υγείας - ΒΙΝΤΕΟ από Enikos_gr

Ως συμβολική πράξη χαρακτήρισε το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Ο ίδιος, μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτήν την ομολογουμένως περίεργη διαμαρτυρία λέγοντας: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ενώ νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, «δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων - ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».
Πηγή: real.gr


 Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews