ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/12/16

Ο γενικός ιατρός Βαγγέλης Πεταχτής για τα προβλήματα του Κ.Υ. Αλιβερίου Ευβοίας - Ανεπαρκής η εξυπηρέτηση από το ΕΚΑΒ!


Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Θέλουμε εξειδικευμένα πληρώματα. Αυτή την στιγμή έχουμε ορισμένους οδηγούς, οι οποίοι κάνουν χρέη οδηγού, αλλά ο ένας είναι ελαιοχρωματιστής και ο άλλος συντηρητής!

Έχουν κάνει οικιοθελώς αλλαγή ειδικότητας, το οποίο δεν είναι και νόμιμο!

Βαγγέλης Πεταχτής, γενικός ιατρός Κέντρου Υγείας Αλιβερίου Ευβοίας
alpha965.gr

«Όταν από μία δύναμη του 2010, 35 γιατρών, έχουν μείνει 16  θέσεις καλυμμένες σήμερα, το κλείσιμο θα έρθει αυτόματα. Κάποια στιγμή θα γίνει μόνο πρωινό ιατρείο», προειδοποιεί μέσω του Alpha 96,5 ο Βαγγέλης Πεταχτής, γενικός ιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου Ευβοίας, το οποίο εξυπηρετεί τους δήμους Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Καρύστου.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «παράνομο» ως γεγονός τη μεταφορά γιατρών από την πρωτοβάθμια υγεία στη δευτεροβάθμια, λέγοντας «να βάλουμε τον παιδίατρο να κάνει χειρουργικό περιστατικό. Ο υπεάρχης, ο κ. Αντωνίου αποφάσισε ότι έπρεπε να φύγουν δύο γιατροί από το Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί πήγαν, κάνανε εφημερίες, με όλη την καλή διάθεση καλύψαμε για ένα τρίμηνο, αλλά δεν βγαίναν οι εφημερίες.»

Ακολούθως, οι εργαζόμενοι στο ΚΥ Αλιβερίου προέβησαν σε εξώδικο με αποτέλεσμα μετά «έγινε για τιμωρία μετακίνηση δύο γιατρών για δύο μήνες, ως απάντηση στο εξώδικο», αποκαλύπτει ο κ. Πεταχτής.

Την ίδια ώρα πέραν της υποστελέχωσης η εξυπηρέτηση από το ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκής, καθώς «εξυπηρετούμαστε μέσω ΕΚΑΒ Αθηνών, το οποίο στέλνει ασθενοφόρο όταν δεν υπάρχει, ή από Χαλκίδα ή από Κύμη. Η απόσταση, είμαστε ενδιάμεσα, είναι γύρω στα 45 χιλιόμετρα. Θέλουμε πληρώματα εξειδικευμένα. Έχουμε ορισμένους οδηγούς, αλλά είναι ελαιοχρωματιστής ο ένας, συντηρητής ο άλλος. Οικειοθελώς έχουν κάνει αλλαγή ειδικότητας. Δεν είναι νόμιμο», καταγγέλλει ο κ. Πεταχτής σημειώνοντας πως το πλήρωμα του ΕΚΑΒ δεν έχει γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών.

Ο Βαγγέλης Πεταχτής, γενικός ιατρός Κ. Υ. Αλιβερίου στο alpha965.gr εδώ

Πηγή: alpha965.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews