ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/16

«Εμπλοκή» στην αναγνώριση προϋπηρεσίας - Δημόσιο: Πόσα μόρια προβλέπονται από την αναγνώριση προϋπηρεσίας


Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Δημόσιο: Πόσα μόρια προβλέπονται από την αναγνώριση προϋπηρεσίας
aftodioikisi.gr

Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, πέραν της βαθμολογικής ένταξης και επομένως βαθμολογικής εξέλιξης τους, λαμβάνεται υπόψη και κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το καλοκαίρι ο τότε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (και νυν επικρατεία) Χριστόφορος Βερναρδάκης, προβλέπεται η απόκτηση 25 μορίων για κάθε βεβαιωμένο έτος απασχόλησης. Το ανώτατο όριο αναγνώρισης προϋπηρεσίας είναι τα 7 έτη, επομένως ο μέγιστος αριθμός μορίων που μπορεί να πάρει ένας δημόσιος υπάλληλος με προϋπηρεσία εκτός Δημοσίου, είναι 175 μόρια.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρις στιγμής, η αναγνώριση προϋπηρεσίας δεν συνεπάγεται μισθολογικά οφέλη.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο Βερναρδάκη ΕΔΩ

Δείτε την τελευταία εγκύκλιο της υπουργού Ολγας Γεροβασίλη ΕΔΩ

Πηγή: aftodioikisi.gr«Εμπλοκή» στην αναγνώριση προϋπηρεσίας
kathimerini.gr
Μετ’ εμποδίων κινούνται οι διαδικασίες για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία επί σειρά ετών υπολειτουργούν, τώρα επικαλούνται «φόρτο εργασίας». Το αποτέλεσμα είναι οι αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων να στοιβάζονται, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα καθυστερήσει περαιτέρω την υλοποίηση του νέου νόμου για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη εξέδωσε εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες, με την οποία ζητεί την άμεση εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μέχρι το τέλος του μηνός, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα εντός του Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αυτό είναι πρακτικά ανέφικτο, καθώς αρμόδια στελέχη της διοίκησης επισημαίνουν στην «Κ» ότι «τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι κολλημένα και το μόνο που συμβαίνει τους τελευταίους τρεις μήνες είναι να συσσωρεύονται οι αιτήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπλοκή είχε διαφανεί προ καιρού. Το Προεδρικό Διάταγμα έχει εκδοθεί από το περασμένο καλοκαίρι και έναν μήνα μετά είχαν αρχίσει οι καταγγελίες από δημοσίους υπαλλήλους ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στις διευθύνσεις προσωπικού, εντούτοις αυτά είτε δεν προωθούνται είτε δεν εξετάζονται από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια λόγω «φόρτου εργασίας».

Προϋποθέσεις

Πέραν της άμεσης εξέτασης των αιτήσεων, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζει τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι:

• Μπορεί να αναγνωριστεί προϋπηρεσία σε ΝΠΙΔ και σε άλλους φορείς του Δημοσίου που κατά την περίοδο της προϋπηρεσίας του υπαλλήλου είχαν νομική μορφή ιδιωτικού δικαίου.

• Ο υπάλληλος θα πρέπει κατά το διάστημα της προϋπηρεσίας να είχε βασικό τίτλο σπουδών της κατηγορίας και της επαγγελματικής βαθμίδας στην οποία υπηρετούσε. Παραδείγματος χάριν, εάν υπάλληλος είχε προϋπηρεσία σε θέση με απαιτούμενα προσόντα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να έχει πτυχίο πανεπιστημίου, τότε ο χρόνος αυτός της προϋπηρεσίας δεν δύναται να αναγνωριστεί.

• Η προϋπηρεσία θα πρέπει να είναι συναφής προς τα αντικείμενα στα οποία απασχολούνται οι υπάλληλοι ή αναμένεται να απασχοληθούν βάσει των οργανικών διατάξεων της υπηρεσίας τους.
ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Δημοσιεύτηκε 9/12/2016

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews