ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/12/16

Με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

«Ισχυρός σεισμός στην Πρέβεζα» - Με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης του νοσοκομείου
 pamepreveza.gr

Συμμετείχαν εκτός από το ιατρικό, νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό του νοσοκομείου, η ΛΕΚ Πρέβεζας, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 σήμερα Τετάρτη, η άσκησης μερικής εκκένωσης του νοσοκομείου της Πρέβεζας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».

Στην άσκηση στην οποία συμμετείχαν εκτός από το ιατρικό, νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό του νοσοκομείου, η ΛΕΚ Πρέβεζας, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, αναδείχθηκε η ετοιμότητα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.


Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της άσκησης, η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του ιατρικού- νοσηλευτικού- διοικητικού- τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού του Νοσοκομείου σε έκτακτες ανάγκες.

Μάλιστα η άσκηση έλαβε τις θετικές κριτικές από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου που παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με το σενάριο στις 10:00 το πρωί ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ εκδηλώνεται με επίκεντρο την Πρέβεζα.

Στο χώρο της Κουζίνας προκαλείται πυρκαγιά και εντός του χώρου εγκλωβίζεται ο μάγειρας ο οποίος πιθανότατα έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω των αναθυμιάσεων. Ο σεισμός προκάλεσε πτώση με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της δυτικής εξόδου του Νοσοκομείου. Επίσης, παρουσιάστηκε αποκλεισμός ασθενών της Παθολογικής Κλινικής λόγω μερικής κατάρρευσης του κλιμακοστασίου και αδυναμία μετακίνησης κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από Θάλαμο της Κλινικής.

Μια γυναίκα τραυματίστηκε κατά την έξοδό της από το κτίριο. Βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο από τον 1ο προς το ισόγειο. Μεταφέρεται από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή. Αιμορραγία στο χέρι και πόνος στον αυχένα.


Ασθενής περιπατητικός με ορό, συνοδευόμενος από τον συνοδό του μεταβαίνει στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή.

Χειρουργημένος ασθενής της Ορθοπεδικής Κλινικής μεταφέρεται από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή.


Απεγκλωβισμός Μάγειρα ο οποίος είναι δίχως αισθήσεις λόγω των αναθυμιάσεων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μεταφορά του στον αύλιο χώρο και ΚΑΡΠΑ από ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, μόλις ανακτά τις αισθήσεις του μεταφέρεται στη σκηνή.


Τέλος πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από την ΛΕΚ Πρέβεζας, από την Παθολογική Κλινική μέσω δώματος με τη μέθοδο της κεκλιμένης γέφυρας. Μετά τον απεγκλωβισμό του διακομίζεται με  ΕΚΑΒ σε άλλο νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής.


Την άσκηση παρακολούθησε ο ιατρός Δημόσιας Υγείας Δ/ντής ΕΚΕΠΥ Νικόλαος Μίχος και εκπρόσωπος της 6ης Υ.ΠΕ Κωνσταντίνος Καρζής.


Πλήρης φωτορεπορτάζ σε επόμενη ανάρτησή μας...

Πηγή: pamepreveza.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews