ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/16

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση της ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ για τις εκλογές στο Υ.Σ. - Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά μας, την δωρεάν περίθαλψη και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και όλης της υγείαςΠαρασκευή, 16/12/2016
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

16-12-2016
Ευχαριστήρια Ανακοίνωση - Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά μας, την δωρεάν περίθαλψη και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και όλης της υγείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή την σύσταση του πρακτικού εκλογής από την κεντρική εφορευτική επιτροπή (ανακοίνωση 15/12/2016) των δύο αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας, στους υποψήφιους μας και στο αδέσμευτο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις διαπαραταξιακό συνδυασμό μας.

Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε σε αυτή την περίοδο δοκιμασίας τόσο του κοινωνικού συνόλου όσο και του ΕΚΑΒ, μας δίνει την δύναμη και την ώθηση να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητα όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας μας,  μακριά από έριδες και κομματικές αντιπαραθέσεις. Μοναδικά κριτήρια για εμάς θα συνεχίσουν να είναι: το συμφέρον των εργαζομένων, των πρωτοβάθμιων σωματείων πανελλαδικά και του ΕΚΑΒ.

Αν και για εμάς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε (ΑΚΕ:1162, ΑΡΜΑ:773, ΕΣΚΕ:768, ΛΕΥΚΑ:57) καθώς για ελάχιστες ψήφους δεν καταφέραμε να εκλέξουμε εκπροσώπους (τακτικό και αναπληρωματικό) στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, μας δίνει όμως την ικανοποίηση ότι δικαιώνεται η προσπάθεια μας και το σημαντικότερο ότι υπάρχει ελπίδα για να βγει επιτέλους από το τέλμα που έχει οδηγηθεί το ΕΚΑΒ. Αρκεί να προλάβουμε να ενωθούμε όσοι πραγματικά αγαπάμε την δουλειά μας και είμαστε πέρα από τα πολιτικά κόμματα.

Ο άνισος αγώνας που δώσαμε απέναντι στην οργανωμένη και συσπειρωμένη ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) από την μία πλευρά και στην κυβερνητική παράταξη ΑΡΜΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και την διοίκηση του ΕΚΑΒ από την άλλη, η οποία χρησιμοποίησε κάθε μέσο που είχε στην διάθεση της για να επηρεάσει την ψήφο των εργαζομένων (υποσχέσεις για εκατοντάδες μεταθέσεις, υποσχέσεις για δεκάδες μετατάξεις αδιαφορώντας για την εναπομείνουσα δύναμη των διασωστών, προσωπικά ρουσφέτια, απειλές σε υποψηφίους μας, τρομοκρατία, εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη και παρέμβαση στο έργο των εφορευτικών επιτροπών) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε επί ίσους όρους την εκπροσώπηση μας στο νέο Υ.Σ. του ΕΚΑΒ.

Συνεχίζουμε τον αγώνας μας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πτοούμαστε από το τελικό οριακό αποτέλεσμα καθώς θεωρούμε ότι προήλθε από μία άνευ προηγουμένου και πρωτόγνωρη για το ΕΚΑΒ κομματική και κυβερνητική παρέμβαση, η οποία δημιούργησε κλίμα διχασμού και παραπλάνησε τους εργαζόμενους, μιας διοίκησης και μιας πολιτικής ηγεσίας που αργά ή γρήγορα θα αποτελεί παρελθόν.

Εμείς όμως θα είμαστε πάλι εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για  διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ισονομία και η αξιοκρατία στο ΕΚΑΒ χωρίς να δεχόμαστε εντολές και να απολογούμαστε σε πολιτικά κόμματα και περαστικούς υπουργούς υγείας.

Οι υποψήφιοι της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ, οι εκπρόσωποί και φίλοι της σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ αλλά και στις δύο ομοσπονδίες του χώρου μας, ανανεωμένοι τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα, με συνεχείς παρεμβάσεις χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, θα αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματα μας, το δικαίωμα στην δουλειά μας, την δωρεάν περίθαλψη και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, ο οποίος απειλείται όσο ποτέ, αλλά και όλης της υγείας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους δύο τακτικούς και αναπληρωματικούς αυτών, εκπροσώπους μας στο Υ.Σ. του ΕΚΑΒ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, το δίκιο μας, την αξιοπρέπεια την δική μας αλλά και των οικογενειών μας, με μια  φωνή και μια δύναμη.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews