ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/12/16

Μόνο με τα δύο καινούργια ασθενοφόρα λειτουργεί το ΕΚΑΒ Καλαμάτας-Αποδεκατισμένος ο υπόλοιπος στόλος!


Δευτέρα, 12/12/2016
ΕΚΑΒNews

Μόνο με τα δύο καινούργια ασθενοφόρα λειτουργεί το ΕΚΑΒ Καλαμάτας
eleftheriaonline.gr

Γράφτηκε από την  Κέλλυ Δημητρούλια

Mόνο με τα δύο ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, που παρελήφθησαν πριν από έναν περίπου μήνα, κινδυνεύει να μείνει το ΕΚΑΒ Καλαμάτας και τα οποία ήδη έχουν γράψει 15.000 χιλιόμετρα το ένα και γύρω στις 13.000 το άλλο, αφού ο υπόλοιπος στόλος είναι αποδεκατισμένος.

Σε μια περιοχή που το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει γύρω στις 12.000 περιστατικά τον χρόνο, τα οχήματά του είναι διαλυμένα, πλην των δύο ολοκαίνουργιων, τα οποία αρχικός στόχος ήταν να χρησιμοποιούνται στις διακομιδές προς Αθήνα, οι οποίες ξεπερνούν τις 300 – 400 σε ετήσια βάση. Και αυτό είναι φυσικά ανέφικτο, καθώς δεν υπάρχει συχνά η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τα υπόλοιπα περιστατικά.

Από τα παλιά ασθενοφόρα κυκλοφορούν ανά περιόδους ίσως 1 ή 2 καμιά φορά, αλλά σύντομα μένουν ξανά στον δρόμο, στη διάρκεια περιστατικού πολλές φορές, κι επιστρέφουν στη μόνιμη πλέον βάση τους, το συνεργείο.Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Καλαμάτας Παναγιώτη Τσίμπουρη, οι ανάγκες της Μεσσηνίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάθε εποχή του χρόνου, κυρίως όμως το καλοκαίρι.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, το προσωπικό του ΕΚΑΒ δίνει μια πολύ σκληρή μάχη με το χρόνο κάθε λεπτό, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο χρόνος» σημειώνει ο κ. Τσίμπουρης, ο οποίος υπογραμμίζει: «Με δυο καινούργια ασθενοφόρα βέβαια, τον χρόνο τον αντιμετωπίζουμε πιο γρήγορα».

Και μπορεί τα δυο αυτά ασθενοφόρα να μειώνουν τους χρόνους της κάθε διακομιδής και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε περιστατικό, λόγω του εξοπλισμού τους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν αρκούν για το πλήθος των περιστατικών. Και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πολύ σύντομα και αυτά θα... γεράσουν. Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews